ShareThis

EDITORIAL ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Keep walking…



Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Ένωσης. Μια προσπάθεια να αποκτήσει η ΕΣΕ ταυτότητα και αναγνώριση. Μια προσπάθεια που έγινε, ίσως, στη πιο δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία, που έτυχε στην ιστορία της. Από τη μια το συγκρουσιακό  τοπίο που διαμορφώθηκε στον κινηματογραφικό χώρο με την εμφάνιση της «Ομίχλης» και την μεροληπτική στάση που κράτησαν οι κρατικοί φορείς (Υπουργείο, Κέντρο Κινηματογράφου) έναντι των σωματείων. Από την άλλη η διακοπή κάθε κρατικής επιχορήγησης που μας οδηγεί σε οικονομική ασφυξία.

Aυτό που επιδιώξαμε και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε είναι να εκφραζόμαστε με θέσεις και απόψεις και να κρινόμαστε από αυτές.

Ο στόχος μας ήταν και παραμένει η προστασία και ανάδειξη του σεναρίου και της σημασίας του στην οπτικοακουστική τέχνη, η ενημέρωση και επικοινωνία των σεναριογράφων-δημιουργών, αλλά και η προβολή και προάσπιση των συμφερόντων μας.

Σε μια εποχή υπονόμευσης των συλλογικών προσπαθειών και ανάδειξης των προθύμων,  ίσως αυτή η προσπάθειά μας να φαντάζει ματαιόδοξη. Εμείς το λέμε απλώς αγάπη και πάθος για το σενάριο. Αυτό είναι που μας κρατάει όλους εδώ στην 'Ένωση. Να παραμείνουμε όρθιοι και δημιουργικοί. Tο χρωστάμε όχι μόνο στους εαυτούς μας, αλλά και σε όλους εκείνους που συνέβαλλαν στο να υπάρχει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, 22 χρόνια τώρα.

 

Ντίνος Γιώτης





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος