ShareThis

EDITORIAL ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Πρόσκληση σε δημιουργία



Μέσα σε αυτήν τη ζώνη θα προβάλλονταν σύγχρονες παραγωγές μυθοπλασίας, είτε με τη μορφή τηλεταινίας είτε ως αυτοτελή επεισόδια μιας τηλεοπτικής σειράς, διαφορετικών σεναριογράφων και σκηνοθετών. Έτσι ώστε και περισσότεροι δημιουργοί να αναδειχθούν και πλουραλισμός καλλιτεχνικών απόψεων να υπάρξει. Εκτιμούσαμε και εκτιμάμε ότι απέναντι στα κάθε είδους «σαπούνια», εισαγόμενα και μη, η δημόσια τηλεόραση οφείλει και μπορεί να προωθήσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις αισθητικές και πολιτισμικές ανάγκες των Ελλήνων.

 

Στην αρχή της χρονιάς η ΕΡΤ προχώρησε στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος παραγωγών και δημιουργών για την κατάθεση προτάσεων για το τηλεοπτικό της  πρόγραμμα του 2012.

Η πρόσκληση αφορά, μεταξύ των άλλων, σε σειρές μυθοπλασίας που θα στηρίζονται σε πρωτότυπα σενάρια ή θα αποτελούν διασκευές λογοτεχνικών έργων, μίνι σειρές μυθοπλασίας (έως 6 επεισόδια) καθώς και καθημερινές σειρές μυθοπλασίας (ανεξαρτήτως αριθμού επεισοδίων). Ακόμα, τηλεταινίες που θα στηρίζονται σε πρωτότυπα σενάρια ή διασκευές λογοτεχνικών έργων, διάρκειας από 60’λεπτά έως 100’λεπτά.

Δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο συνεισφέραμε με τις απόψεις μας στη δημιουργία αυτής της ζώνης από την ΕΡΤ, οφείλουμε όμως να πούμε ότι τέτοιου είδους πολιτικές είναι θετικές και δε μένει παρά να γίνουν πράξη.

Η ΕΣΕ, στην κατεύθυνση αυτή, έχει υποβάλλει και μια σειρά προτάσεων που αφορούν στην επεξεργασία (development και rewriting)των σεναρίων που κατατίθενται στην ΕΡΤ με στόχο τη βελτίωση και την ολοκλήρωσή τους και είναι έτοιμη, εφόσον της ζητηθεί, να προσφέρει τις υπηρεσίες της. 

 

Ντίνος Γιώτης

 

 





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος