ShareThis

EDITORIAL ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ



Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος πάντα υποστήριζε την ανάγκη μιας κινηματογραφικής πολιτικής που στοχεύει στην απευθείας ενίσχυση του σεναριογράφου, μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα χρηματοδότησης της ανάπτυξης του σεναρίου.

To Eλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προχωράει, αυτές τις μέρες, στη διαμόρφωση του νέου εσωτερικού κανονισμού χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Στο συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπεται, μεταξύ των άλλων προγραμμάτων και Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Συγγραφής Σεναρίου – Development).

Το προτεινόμενο πρόγραμμα του ΕΚΚ μπορεί να δημιουργήσει το έναυσμαγια την δημιουργία μιας νέας γενιάς σεναριογράφων καιτην αναβάθμιση της ποιότητας του σεναρίου, τη βάση δηλαδή για μια εύρωστη κινηματογραφική παραγωγή. Εξάλλου η απευθείας χρηματοδότηση του σεναριογράφου, μέσα από τα διαδοχικά στάδια της ανάπτυξης του treatment, της πρώτης γραφής και της τελικής γραφής σεναρίου, όπως προβλέπει το σχέδιο, είναι κάτι που λειτουργεί επιτυχώς σε πολλές κινηματογραφικά προηγμένες χώρες του κόσμου. Πιστεύουμε ότι η κινηματογραφική αυτή πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα με θετικά αποτελέσματα.

Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής θα παρουσιάσουμε και επισήμως στη διεύθυνση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

 

Ντίνος Γιώτης





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος