ShareThis

EDITORIAL ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ



Ξεχαστήκαμε!

Παρόλο που παραμείναμε εδώ να φυλάττουμε τα τείχη, ξεχάσαμε να το γράψουμε στο site μας οπότε κάποιοι ένθερμοι θιασώτες της Ένωσης τηλεφώνησαν στον πάντα επί των επάλξεων πρόεδρο να ρωτήσουν αν όλα βαίνουν καλώς με τον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός διανύει την τελική ευθεία και βαίνει καλώς, απήντησε στους επίδοξους σεναριογράφους ο πρόεδρος και προσθέτει για όσους δεν επικοινώνησαν μαζί του:

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!

Αύριο πρωτομηνιά, αρχή του φθινοπώρου, καλό μήνα σε όλους και όλες, τριάντα ημέρες αρκούν για να γράψετε ένα σενάριο μικρού μήκους και να διεκδικήσετε μια θέση στο βάθρο των νικητών. Που άλλωστε δεν είναι λίγες. Τέσσερις κατηγορίες σεναρίων, τρεις νικητές, τρεις διακριθέντες. 24 νέες ελπίδες για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Οπότε συγκεντρωθείτε, και διασκευάστε η γράψτε μια μικρού μήκους, η ολοκληρώστε το γράψιμο μιας μεγάλης μήκους. Από το να παρακολουθείτε τα προεκλογικά φληναφήματα των πολιτευτών και δημοσιογράφων στα κανάλια είναι επωφελέστερο και εποικοδομητικότερο για σας να φαντασθείτε και να μεταφέρετε στο χαρτί τη δική σας ιστορία.

Άλλωστε όπως έγραψε και ο Καβάφης στην Ιθάκη «… Η Ιθάκη σ’ έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θά ‘βγαινες στον δρόμο…»

Η ζωή μας όλη ένα ταξίδι με πολλούς δρόμους για την Ιθάκη. Και κάθε δρόμος μια ιστορία μας. Ούτε μία απ’ όλες αυτές δεν αξίζει, άραγε, να την αφηγηθούμε; Να την περιγράψουμε με λόγια και εικόνες; Να της δώσουμε την ευκαιρία να πάρει σάρκα και οστά στο πανί η στη μικρή οθόνη;

Αποκλείεται. Όλοι μας έχουμε μια μικρή ιστορία, μια κρυφή ιστορία, μια αγαπημένη ιστορία που θέλουμε να μοιρασθούμε με τους άλλους.

Ας την γράψουμε, λοιπόν. Η μάλλον ακόμα καλλίτερα.

Ας την κάνουμε σενάριο.





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος