ShareThis

EDITORIAL ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004



Κάποιοι ισχυρίζονται ότι σεναριογράφος είναι κάποιος που, χωμένος νωχελικά στη σεζλόνγκ μπροστά σε μια φωτισμένη πισίνα, παρακολουθεί με απάθεια τα γαλάζια δαχτυλίδια του καπνού από το κουβανέζικο πούρο του, περιμένοντας την επίσκεψη της έμπνευσης.
Άλλοι διατείνονται πως είναι ένα καχεκτικό ανθρωπάκι -ξέξασπρο ως χλωμό από το βασανιστικό κλείσιμο στους τέσσερις τοίχους- που σφυροκοπά με μανία τα πλήκτρα μιας παλιάς γραφομηχανής σε ώρες που οι περισσότεροι, οι κανονικοί άνθρωποι, κοιμούνται ήσυχοι.
Υπάρχουν, τέλος, και 'κείνοι που μιλούν για μια φυσιογνωμία εξαϋλωμένη, με μαλλιά όρθια και βλέμμα σαλεμένο από την έφοδο του οίστρου, που μασουλάει μολύβια πιστεύοντας πως έφτασε η ώρα της δικαίωσης: το όνομα του στην οθόνη με γράμματα διπλάσια από του σκηνοθέτη.

 

Όποια εκδοχή κι αν σας φαίνεται πιο κοντινή στην πραγματικότητα, μην ξεχνάτε ένα πράγμα: σίγουρα πρόκειται για τον άνθρωπο που καλείται, πρώτος απ' όλους, να φανταστεί και να αποτυπώσει στο χαρτί έναν "κόσμο" αόρατο στους υπόλοιπους, δίνοντας έτσι την εκκίνηση στην περιπετειώδη κούρσα της δημιουργίας ενός "έργου" για τη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. 

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ λοιπόν στο δικτυακό τόπο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, χώρο διαλόγου και ενημέρωσης. Αιτία της δημιουργίας του στάθηκε η αναγκαιότητα να προβληθεί το έργο μας, καθώς και η επιθυμία της καταγραφής και συζήτησης των προβλημάτων της δουλειάς μας. Ευελπιστούμε ότι θα εξελιχθεί σε χώρο τακτικής συνάντησης, όχι μόνο των μελών της Ένωσης μας, αλλά και κάθε άλλου επαγγελματία του οπτικοακουστικού τομέα. 

Αυτά και... η συνέχεια επί της οθόνης!

 

Γιώργος Μακρής





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος