ShareThis

EDITORIAL ΜΑΡΤΙΟΣ 2013

Aνάλυση Σεναρίου



To είχαμε ανακοινώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αργήσαμε ωστόσο να το εφαρμόσουμε και ζητούμε συγγνώμη για αυτό. Σήμερα όμως, έστω και καθυστερημένα , είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τη νέα υπηρεσία μας σε κάθε ενδιαφερόμενο και φυσικά στους σεναριογράφους. Μιλάμε για την υπηρεσία ανάλυσης σεναρίου, που δημιουργήσαμε με βάση τα διεθνή πρότυπα, μέθοδος που χρησιμοποιείται από τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο προκειμένου να «ξεσκαρτάρουν» τα αναρίθμητα σενάρια που φτάνουν στα γραφεία τους, χωρίς να αναγκάζονται να διαβάζουν ολόκληρο το σενάριο. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν «αναλυτές» ή «αναγνώστες» που για κάθε σενάριο συντάσσουν μια αναφορά (report) η οποία περιλαμβάνει μια ακριβή και εκτενή περίληψη (treatment) του σεναρίου καθώς και ένα Logline (την ιστορία σε μια πρόταση).
Η ανάλυση σεναρίου είναι λοιπόν μια δοκιμασμένη μέθοδος που βοηθάει το σεναριογράφο να βελτιώσει και να αναπτύξει το σενάριό του, προτού αυτό φτάσει στα χέρια παραγωγών, σκηνοθετών, ηθοποιών και άλλων στελεχών του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού χώρου. 

Ελπίζουμε ότι θα αγκαλιάσετε και αυτήν την προσπάθειά μας, όπως κάνετε και με την ψηφιακή κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας, που λειτουργεί επιτυχώς από το 2010.

Ντίνος Γιώτης





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος