ShareThis

Αποτίμηση ημερίδας με θέμα: Έλληνες Σεναριογράφοι - 100 έτη προσφοράς στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έλαβε χώρα η ημερίδα της Ένωσης Σεναριογράφων της Ελλάδος με θέμα την προσφορά των σεναριογράφων στον Ελληνικό κινηματογράφο.


Αφού η συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα, Κρυσταλλένια Κολοτούρου, διάβασε το μήνυμα χαιρετισμού του Γενικού Γραμματέα Λευτέρη Κρέτσου και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς απηύθηνε χαιρετισμό προς το κοινό οι συντονίστριες της ημερίδος δημοσιογράφος-σεναριογράφος Δώρα Μαδαρού και δημοσιογράφος Κορύνα Μανταγάρη κάλεσαν στο βήμα, κατά σειρά, τους ομιλητές: Δημήτρη Ζαννίδη (Από τον λόγο του ελληνικού βωβού κινηματογράφο και τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ έως τα σενάρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της απελευθέρωσης) Πάνο Κοκκίδη ( Ένας φουκαράς σουπερσταρ. Ο δημοφιλής τύπος του Έλληνα ήρωα στο Ελληνικό Σινεμά) Θάνο Τσάμπρα (Δημιουργώντας χαρακτήρες στο ελληνικό σινεμά του '80. Μια άγνωστη ιστορία.) Στάθη Βαλούκο (Η έννοια της ελληνικότητας στον ελληνικό κινηματογράφο.) Χρυσάνθη Σωτηροπούλου (Σεναριογράφοι, απαραίτητη ψηφίδα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο κινηματογραφικής διαδικασίας) Γιάννη Μαρούδα (Το ελληνικό σενάριο στη ψηφιακή εποχή).

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, ο Δημήτρης Καλαντίδης, Πρόεδρος της Ο.Κ.Λ.Ε - Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, οι παραγωγοί Γεώργιος Σγουράκης, Δημήτρης Γεωργιάδης και Νίκος Σέκερης, οι σκηνοθέτες Μένος Δελιοτζάκης, Κιμ Ντίμον και Κώστας Σταματόπουλος, οι κινηματογραφιστές Τάκης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, η εμπειρογνώμων του ΥΠ.ΕΞ Κουζηνία Κατραμάδου, οι δημοσιογράφοι Νάντια Σκεπετάρη, Στέλιος Φωκάς, Στέφανος Κούτης, Μαρία Γερογιάννη, Λεωνίδας Μακρής, ο ειδικός σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Στάθης Μιχαήλ, οι συγγραφείς Χρήστος Σουγιουλτζής, Διονύσιος Μαζίτσος, Βαγγέλης Μπέκας, οι σεναριογράφοι Ανέστης Πλουμής, Γιώργος Σαουλίδης, Ηλίας Φλωράκης, η εικαστικός Ευαγγελία Κουτελιέρη, ο Χαράλαμπος Γηραλέας, υπεύθυνος κατάρτισης της EL-Translations, τα στελέχη της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και επικοινωνίας Θωμάς Θωμόπουλος και Μίνα Αγοργιανίτη, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. Θανάσης Σκρουμπέλος, ο ταμίας της Ε.Σ.Ε. Κώστας Καπώνης, το μέλος του Δ.Σ. Άννα Χατζησοφιά, και τα μέλη Βασίλης Σπηλιόπουλος, Κλεοπάτρα Σβανά, Μανόλης Τσακίρης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Πόπη Μανιά-Τσακίρη.





Ενημέρωση: 29-05-2015

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος