ShareThis

Παρουσιάστηκαν τα φετινά βιβλία των Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος στον Ιανό

Παρά τους αποκλεισμένους δρόμους λόγω πορειών και συλλαλητηρίων για το δημοψήφισμα πολύς κόσμος προσήλθε στον ΙΑΝΟ για να παρακολουθήσει την παρουσίαση των εφετινών βιβλίων των Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος.


Μετά την εισαγωγή της κας. Κ. Δημάκη, και τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ε.Σ.Ε. και Διαχειριστή των Εκδόσεων Αλεξάνδρου Κακαβά, ανήλθε στο βήμα η κα. Εύη Φωτοπούλου η οποία παρουσίασε την πρώτη ποιητική της συλλογή «Γυμνός Έρωτας».

Την διαδέχθηκε, στο βήμα, ο Θάνος Τσάμπρας, από τα παλαιά και δραστήρια μέλη της Ε.Σ.Ε., που, επίσης, παρουσίασε την πρώτη ποιητική του συλλογή «Απ’ τον Παράδεισο απ’έξω».

Μετά από αυτήν την όμορφη, λυρική εισαγωγή ανήλθαν στο βήμα οι έξι εισηγητές της ημερίδας «Έλληνες Σεναριογράφοι – 100 έτη προσφοράς στον Ελληνικό Κινηματογράφο», Δημήτρης Ζαννίδης, Πάνος Κοκκίδης, Θάνος Τσάμπρας, Στάθης Βαλούκος, Χρυσάνθη Σωτηροπούλου και Γιάννης Μαρούδας οι οποίοι με συντονιστή, τον Δημήτρη Ζαννίδη, παρουσίασαν, ευσύνοπτα, τις άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις τους για τη σημασία της τέχνης του σεναρίου στη σύγχρονη οπτικοακουστική εποχή, αλλά και για την κινηματογραφική τέχνη γενικότερα.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ θαμώνων και ομιλητών και η εκδήλωση περατώθηκε ασμένως, όλων των παρευρισκομένων τελούντων εν δημιουργική ευφορία, λόγω του προκεχωρημένου της ώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Κριτικών Κινηματογράφου Ανδρέας Τύρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλήνων Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Γιάννης Σιοροβίγkας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Θανάσης Σκρουμπέλος, τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Νίκος Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Κεσίσογλου, Βασίλης Μπούτος, Έλενα Πριόβολου, Γιάννης Σακαρίδης, Τάκης Σακελαρίου, Αλμπέρτα Τσοπανάκη, ο δ/της φωτογραφίας και σκηνοθέτης Τάκης Μελίδης, η διακεκριμένη ηθοποιός Άννυ Λούλου, ο παραγωγός Δημήτρης Γεωργιάδης, η νομικός Μάρθα Μπακογιάννη, η δημοσιογράφος Λυδία Ψαραδέλλη, ο Γιώργος Σαουλίδης, η σύζυγος, θυγατέρα και αδελφός Τσάμπρα, τα αδέλφια Φωτοπούλου, ο συνθέτης Παναγιώτης Τερζούδης, η Πόπη Σάννα, η δρ. μουσικολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων Ρενάτα Δαλιανούδη, η θεατρική συγγραφέας Μαρία Τζανουκάκη, ο σκηνοθέτης Παύλος Τριποδάκης, οι σεναριογράφοι Ανδρεάνα Σαπρίκη και Ανέστης Πλούμης, ο Γιώργος Καραγεώργος, ο Αντώνης Κακαβάς κ.ά.





Ενημέρωση: 03-07-2015

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος