ShareThis

Περατώθηκε επιτυχώς το 1ο Σεμινάριο «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου» της ΕΣΕ και του NYC

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης του 1ου Σεμιναρίου


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος & ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης με επιτυχία του 1ου σεμιναρίου που οργάνωσαν από κοινού με θέμα την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου» και την απονομή των βεβαιώσεων σε όσους το παρακολούθησαν στο πλαίσιο μιας λιτής, αλλά άκρως ευχάριστης βραδιάς, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι συμφώνησαν, λόγω της μεγάλης ζήτησης επανάληψής του, να προβούν σε διεξαγωγή του 2ου σεμιναρίου αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

 

2Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Εργαστήρια

Μέσα από ολιγομελείς ομάδες εργασίας, κάθε συμμετέχων γράφει τη δική του μικρού μήκους ταινία και συμμετέχει σε ασκήσεις δημιουργικής γραφής καθώς και στη διαμόρφωση διαφορετικών projects.

Θεωρία

•  Γενικές αρχές: 
Το επάγγελμα του Σεναριογράφου και οι απαιτήσεις του - δραματουργικές αρχές και κινηματογραφική γλώσσα - γράφοντας για την τηλεόραση και το σινεμά - σεναριογραφία, λογοτεχνία, θέατρο

• Από την αρχική ιδέα στο τελικό σενάριο: 
Πηγές, μοτίβα, θέματα - τα στάδια ανάπτυξης - το treatment - η σκαλέτα - το γράψιμο σκηνών - οι διορθώσεις.

• Χαρακτήρες - Διάλογοι:
Η δημιουργία ηρώων - τα χαρακτηριστικά, ο λόγος και η δράση τους - οι δραματουργικές λειτουργίες στην αφήγηση.
Θα χορηγηθεί η επίσημη βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Ένωσης.

Αφηγηματικές δομές - Πλοκή:
 Το χτίσιμο της ιστορίας - τρόποι αφήγησης - κανόνες κλασικής δραματουργίας - Διάρθρωση, κλιμακώσεις, επίπεδα σύγκρουσης.

Σεναριακά είδη: 
Τα κινηματογραφικά είδη και οι συμβάσεις τους - διαφορετικά στυλ, φορμά και budgets - κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σενάριο - ζητήματα διασκευής.

Η Αγορά του σεναρίου- Τακτικές προώθησης, πώλησης
: Κινηματογραφική παραγωγή, τηλεοπτικά κανάλια, φεστιβάλ - πνευματικά δικαιώματα και τεχνικές διαπραγμάτευσης - κυκλώματα παραγωγής, διανομής, εκμετάλλευσης.

Master Classes

Κάθε εβδομάδα ένας από τους πλέον καταξιωμένους Σεναριογράφους μιλάει για το έργο του, συμβουλεύει τους συμμετέχοντες και απαντάει στις ερωτήσεις τους.





Ενημέρωση: 22-02-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος