ShareThis

Στον κατάμεστο ΙΑΝΟ παρουσιάστηκαν τα δύο νέα βιβλία των Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος

Στον κατάμεστο ΙΑΝΟ, του φιλόξενου κ. Νίκου Καρατζά, έγινε η παρουσίαση των νέων βιβλίων, της σειράς ΓΡΑΦΗ, των Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος. Το μυθιστόρημα της Ανδρεάνας Σαπρίκη «Οι τρόφιμοι» και το λιμπρέτο της Μαρίας Αθήνη «Ελένη – Για την ειρήνη και τον έρωτα» βασισμένο στην ομότιτλη τραγωδία του Ευριπίδη.


Μετά από σύντομο χαιρετισμό της κας. Κατερίνας Δημάκη τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κακαβάς, που συνεχάρη, τους συγγραφείς, μέλη της Ε.Σ.Ε., για την αξιέπαινη δημιουργική τους προσπάθεια, εν μέσω κρίσεως, και προσεκάλεσε στο βήμα την κυρία Ανδρεάνα Σαπρίκη να παρουσιάσει το έργο της «Οι τρόφιμοι». Η ηθοποιός κυρία Έρη Παπαγαλάνη ανέγνωσε, εντυπωσιακά, αποσπάσματα από το έργο και εισέπραξε θερμό χειροκρότημα.

Ακολούθησε η παρουσίαση από την κυρία Μαρία Αθήνη του έργου της, ένα λιμπρέτο βασισμένο στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη» στο οποίο αναφέρθηκαν η συγγραφέας-φιλόλογος κα. Αγγελική Λάλου και ο συνθέτης της όπερας κύριος Αντώνης Καρατζίκης. Οι λυρικοί τραγουδιστές κα. Μαριλένα Χρυσοχοϊδη (Ελένη/σοπράνο), κ. Ιωάννης Κάβουρας (Μενέλαος/τενόρος) και κ. Γιώργος Ματθαιακάκης (Θεοκλύμενος/βαρύτονος) υπό τη συνοδεία του κ. Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο απέδωσαν κατά τρόπο υπέροχο αποσπάσματα από την όπερα και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Παρέστησαν ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημοσίας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Σ.Ε. (Ένωση Μουσικοσυνθετών Ελλάδος) κ. Γιάννης Γλέζος, ο πρόεδρος της Ο.Κ.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος) κος Δ. Καλαντίδης, ο επιχειρηματίας Ι. Μαρινόπουλος, ο διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του New York College κ. Σπύρος Καρδακάρης, ο σκηνοθέτης-δ/της του Greek-London Film Festival Χρ. Προσύλης, η ηθοποιός κα. Άννυ Λούλου μετά του θεατρικού συγγραφέα κ. Δ. Καπετανάκη, τα μέλη της Ε.Σ.Ε. κα. Ρένα Ρίγγα, κ. Β. Κεσίσογλου, κ. Ηλ. Φλωράκης, κα. Ο. Μπακοπούλου, κ. Λ. Δανίκας, κ. Χ. Κωνσταντινόπουλος, κ. Α. Μαυρογιάννης, κ. Τ. Γεωργίου, και κ. Μάριος Τσάγκαρης, ο παραγωγός κ. Δ. Γεωργιάδης, η ανερχόμενη ηθοποιός κα. Φένια Σταύρου, ο επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή κ. Κ. Τασούλα, κ Θ. Γκουρογιάννης, η αρχαιολόγος κα. Κ. Καραθάνου, οι εικαστικοί κ. Νίκος Καναρέλης και κ. Γιώργος Βαβυλουσάκης, η δικηγόρος Μ. Μπακογιάννη, ο σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Ζόγκας, η κα. Αγγ. Λάβδα, η κα. D. Chemeris, ο κ. Γ. Παντελιάς, και πολλοί άλλοι. Η φωτογράφηση έγινε από την κα. Αναστασία Ευθυμιάδου.





Ενημέρωση: 11-04-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος