ShareThis

Έκτακτη Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΕ / Πέμπτη 23 Ιουνίου 2005

Περίληψη θεμάτων και αποφάσεων της Έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2005



Θέμα


Το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα την πλήρωση της θέσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μετά την παραίτηση του μέλους του, κ. Γιαννόπουλου, καθώς και του αναπληρωματικού μέλους.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕ, Αλέξανδρος Κακαβάς, αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό που έχει ως εξής: το θέμα δημιουργήθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΚΚ, με την πρόταση του Προέδρου, κ. Θανάση Βαλτινού, να επανεξεταστούν οι τελευταίες αποφάσεις χρηματοδοτήσης της προηγούμενης Διοίκησης, παρότι αυτές ελήφθησαν νόμιμα και σύμφωνα με τις συνήθεις πρακτικές και διαδικασίες. Σε αυτή την περίπτωση, ορισμένες ταινίες που ήδη γυρίζονται θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις εργασίες τους, ενώ άλλες κινδυνεύουν να ανασταλούν οριστικά.
Οι κ. Χαρωνίτης και Γιαννόπουλος προέβαλλαν αντιρρήσεις, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος παραιτήθηκε, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την απόφαση αυτή. Ο κ. Κασπίρης απείχε κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης καθώς και ο κ. Τζιώτης, η μη παραίτηση του οποίου βλάπτει τα συμφέροντα της Ε.Σ.Ε., καθώς δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και εξέθεσε την Ένωση απέναντι στα άλλα σωματεία.
Αν και η θέση ηθικά και παραδοσιακά ανήκει στην Ε.Τ.Ε.Κ.Τ., ωστόσο υπάρχει διχογνωμία μεταξύ Ε.Ε.Σ., Ε.Τ.Ε.Κ.Τ., και Σ.Α.Π.Ο.Ε. για τον προτεινόμενο που θα την καταλάβει. Η διχογνωμία οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ανησυχία ότι, η παραίτηση Γιαννόπουλου θα οδηγήσει σε παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ., ανοίγοντας τον δρόμο στο Υπουργείο να πραγματοποιήσει την διαφαινόμενη απόφασή του να παραγκωνίσει τα σωματεία.
Συνοψίζοντας, ο πρόεδρος κ. Κακαβάς αναφέρει πως το ΕΚΚ ορίζεται από τους σκηνοθέτες και τα συμφέροντά τους είναι αυτά που καθορίζουν τις κινήσεις του, ενώ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία των σωματείων, λόγω της επερχόμενης αντιπαράθεσης με το ΕΚΚ. Τέλος όλοι συμφωνούν πως αν δεν υπάρξει πρόσωπο κοινής αποδοχής η θέση πρέπει να δοθεί σε εκπρόσωπο της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.



Ενημέρωση: 15-11-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος