ShareThis

Ξαφνική παραίτηση Γιώργου Παπαλιού


Την παραίτησή του υπέβαλε χθες στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Παπαλιός, τον οποίο ποτέ δεν είχε συναντήσει όπως και τον προκάτοχό του τη στιγμή που ο νέος ελληνικός κινηματογράφος διαπρέπει.

Κίνηση αιφνιδιαστική για την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα, η οποία βιώνει μια ελπιδοφόρα περίοδο χάρη στη μεγάλη προβολή που έχει στο εξωτερικό με τη μεγάλη διπλή βράβευση του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά στο Φεστιβάλ της Βενετίας και του σημαντικού αφιερώματος στους Ελληνες δημιουργούς στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Νέους Ελληνες δημιουργούς τους οποίους ο ίδιος έχει στηρίξει εδώ και χρόνια με κάθε δυνατό τρόπο, ερχόμενος συχνά σε ρήξη με το κατεστημένο του χώρου.
Η παραίτηση του Γιώργου Παπαλιού, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων ένας από τους πρωτεργάτες του ελληνικού σινεμά ως παραγωγός του «Θιάσου» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΚ από το 1981 έως το 1984 και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του από το 2006 έως το 2011 (και στη συνέχεια, πρόεδρός του από το 2011 έως σήμερα), τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΚ ότι έγινε για «προσωπικούς λόγους».

Πηγή: Έθνος.gr





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος