ShareThis

Σεμινάριο για την παραγωγή ιστορικών ντοκιμαντέρ

Η ΕΡΤ, στο πλαίσιο προγράμματος για την αναβάθμιση του Ιστορικού ντοκιμαντέρ στη χώρα μας, σε συνεργασία με το κανάλι της Βουλής, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά Σεμινάριο επιμόρφωσης για την παραγωγή Ιστορικών ντοκιμαντέρ.
Το σεμινάριο, στο οποίο θα διδάξουν κορυφαίοι ειδικοί και εκπρόσωποι διεθνών τηλεοπτικών οργανισμών, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το European Documentary Network (EDN) στην Αθήνα, σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση (Σεμινάριο) θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 15-19 Μαΐου 2006 ενώ η δεύτερη φάση (Εργαστήριο) θα γίνει τον Οκτώβριο 2006.

Οι ειδικότητες που προσκαλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον είναι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί, ιστορικοί, ερευνητές και δημοσιογράφοι. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Στην πρώτη φάση (Σεμινάριο) του φετινού προγράμματος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι συμμετέχοντες (participants) του περσινού προγράμματος. Ωστόσο, έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης παραγωγής στη δεύτερη φάση (Εργαστήριο).

Οι παρατηρητές (observers) του περσινού προγράμματος έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στην πρώτη φάση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στην ΕΡΤ το βιογραφικό τους σημείωμα (έως δύο σελίδες) και μια σύντομη εισαγωγική επιστολή (έως μία σελίδα) στα ελληνικά και στα αγγλικά (πέντε αντίτυπα). Προαιρετικά, μπορούν να καταθέσουν δείγμα προηγούμενου έργου τους σε DVD ή VHS (ένα αντίτυπο).

Προθεσμία υποβολής φακκέλου συμμετοχής: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006

Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική Επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί με ευθύνη της ΕΡΤ και του καναλιού της Βουλής. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006.

Το σεμινάριο είναι επιδοτούμενο από την ΕΡΤ και το κανάλι της Βουλής και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Η πρωτοβουλία αυτή της ΕΡΤ τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Περισσότερες πληροφορίες:  Σελήνη Ευθυμίου, τηλ: 210 7761381
και ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της ΕΡΤ, Σεμινάρια Επιμόρφωσης
E-mail: efthimiou@ert.gr

Η κατάθεση των φακέλων συμμετοχής θα γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες: 08.30 έως 14.00, στη διεύθυνση:

ΕΡΤ ΑΕ - Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης (Υπηρεσία Πρωτοκόλλου)
Μεσογείων 136, ΑΘΗΝΑ 115 27
για το «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ»




Πηγή για τα στοιχεία: ΕΡΤ



Ενημέρωση: 25-02-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος