ShareThis

Νέα ενημέρωση από το MediaDesk Hellas

Ανακοινώσεις για νέα σεμινάρια, φεστιβάλ, αφιερώματα, βραβεία, και άλλα επίκαιρα νέα για το παρόν και το μέλλον του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού χώρου.




27.9.2004

ΠΡΟΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Ι. Σεμινάριο-Σύμβουλος σεναρίου από το νέο «ARISTA Hothouse»

Intensive Development for Genre Screenplays
Εντατικό εργαστήρι ανάπτυξης για σενάρια «είδους»

Το είδος στον κινηματογράφο αλλά και στις τηλεοπτικές σειρές, που ίσως τις τελευταίες δεκαετίες είχαν αναμειχθεί έντονα και συχνά με φαντασία μεταξύ τους, δείχνουν να επανέρχονται με περισσότερο ξεκάθαρα πλέον τα όριά τους. Ανταποκρινόμενο λοιπόν στην νέα ανάγκη που δημιουργείται, το ARISTA ξεκινά μια νέα σειρά εργαστηρίων που εστιάζουν στο είδος του υπό ανάπτυξη σεναρίου. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί ως «σύμβουλος σεναρίου», συνδυάζοντας τη συμβουλευτική σε κάθε σενάριο χωριστά με τις εισηγήσεις και την εξέταση ειδικών περιπτώσεων (case studies). Το σεμινάριο ολοκληρώνεται σε τρία στάδια τα οποία πραγματοποιούνται σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το καθένα από τα «Hothouses» θα εστιάζει σε διαφορετικό είδος. Το πρώτο, που ξεκινά τον Οκτώβριο (24-29) στην Ιταλία έχει θέμα τη «Ρομαντική κωμωδία» και τα επόμενα σχεδιάζονται με θέμα άλλα είδη όπως τα θρίλερ, η κωμωδία, οι λογοτεχνικές προσαρμογές κ.ά. Το κόστος και για τα τρία στάδια είναι 1.500 € και περιλαμβάνει το διαμονής και διατροφής.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ed Clarke, ed@aristotle.co.uk
www.aristahothouse.com  
tel. ++44 20 7323 1775




ΙΙ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ

Λήγει η προθεσμία υποβολής στο DOCSBARCELONA 2004
Η Παρασκευή 1 Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή ντοκιμαντέρ στο φετινό DocsBarcelona. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί προτάσεις από 14 χώρες και τελικά θα επιλεγούν 24 προτάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν σε εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών και δικτύων από όλο τον κόσμο με σκοπό την πώληση, την εύρεση συμπαραγωγών κ.λπ.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.docsbarcelona.com  tel. ++34 93 453 00 25


Νέος πρόεδρος για τη Συμβουλευτική Επιτροπή
του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου

Ο Jean-Paul Commin εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος την περασμένη Πέμπτη. Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Commin δήλωσε ότι η ανάγκη της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής αγοράς για ανάλυση και στατιστικές μελέτες αυξάνεται συνεχώς και, ως αποτέλεσμα, ο ρόλος του Παρατηρητηρίου συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Παρατηρητήριο:
www.obs.coe.int και alison@hindhaugh@obs.coe.int

Ευρωπαϊκές ταινίες στα φεστιβάλ του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Πουσάν με την υποστήριξη του European Film Promotion (EFP)

Υποστήριξη της πώλησης ευρωπαϊκών ταινιών (Film Sales Support) στο διεθνές φεστιβάλ του Ρίο ντε Τζανέιρο (23 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου)
Η νέα δράση του δικτύου European Film Promotion, παρότι βρίσκεται στην πρώτη χρονιά της πιλοτικής της εφαρμογής, έχει ήδη μεγάλη απήχηση. Μετά το φεστιβάλ του Μπουένος Άιρες, τώρα υποστηρίζει στο φεστιβάλ του Ρίο οκτώ πράτορες πωλήσεων και παραγωγούς για να προωθήσουν 15 ευρωπαϊκές ταινίες, αρκετές από τις οποίες αποτελούν διεθνείς συμπαραγωγές.

Φεστιβάλ Πουσάν: Ο δρόμος για την ασιατική αγορά (7-15 Οκτωβρίου)
Με μια αποστολή 18 ευρωπαίων σκηνοθετών και παραγωγών από 9 διαφορετικές χώρες το European Film Promotion ταξιδεύει στο Πουσάν της Νότιας Κορέας με σκοπό να τους δικτυώσει τόσο με τον ασιατικό Τύπο όσο και με τους επαγγελματίες και το κοινό από όλο τον κόσμο. Η αποστολή υλοποιεί μεταξύ άλλων ενεργειών και τη δράση Film Sales Support μέσω της οποίας προωθεί 11 ευρωπαϊκές ταινίες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των σκηνοθετών που με την υποστήριξη του EFP θα βρεθούν στο Πουσάν βρίσκεται και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στον οποίο το φετινό φεστιβάλ κάνει αφιέρωμα με 12 ταινίες του.


Ευρωπαϊκό βραβείο 2004 / Prix Europa 2004
16-23 Οκτωβρίου, Βερολίνο & Πότσνταμ

Η Ευρώπη επιλέγει τα καλύτερα ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και διαδικτυακά της προγράμματα
638 παραγωγές από 37 ευρωπαϊκές χώρες διαγωνίζονται για τον τίτλο του καλύτερου προγράμματος στην κατηγορία τους. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, με γερμανική πρωτοβουλία θα απονεμηθεί το βραβείο «Prix Europa Spot» σε νέους σκηνοθέτες για την κατηγορία της δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ διάρκειας 1-2 λεπτών. Συνολικά στη διοργάνωση θα απονεμηθούν 13 βραβεία.
Μία ημέρα νωρίτερα, στις 15 Οκτωβρίου, ξεκινά ένα τριήμερο συνέδριο με θέμα «Περνώντας τα σύνορα: Πολιτισμός, Θρησκεία και Μίντια». Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη Ευρωπαϊκή Ένωση Αναμεταδοτών (European Broadcasting Union-EBU). Εκπρόσωποι σημαντικών εταιρειών μίντια καθώς και παράγοντες του νομοθετικού πλαισίου από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες θα συζητήσουν θέματα ευρωπαϊκής θεωρίας και εθνικής πρακτικής, θρησκείας στην οθόνη και πίσω απ’ αυτήν, θρησκευτικές αξίες και επιρροή της εκκλησίας στον προγραμματισμό κ.λπ.



Φωτογραφία: Λογότυπο Media Programme
Ενημέρωση: 28-09-2004

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος