ShareThis

Script & Games

Διερευνώντας τις ψηφιακές εξελίξεις στα Νέα Μέσα, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ημερίδα με θέμα «Σενάριο και Ψηφιακό Παιχνίδι».














Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην Αθήνα. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Adventure Advocate και χορηγός, ο εκπαιδευτικός όμιλος Δομή. Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας, περιείχε θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στη διαδραστική αφήγηση και τον ρόλο του σεναριογράφου στα Νέα Μέσα, ιστορικές αναδρομές στην εξέλιξη του ψηφιακού παιχνιδιού και αναλύσεις πάνω σε διάφορα είδη του (π.χ. Αdventure, Αlternate Reality Games, MMORPGs κ.ά.), καθώς και εισηγήσεις πάνω στην αγορά των video games, τα προβλήματα και τις προοπτικές της. Και βέβαια, στην ημερίδα φιλοξενήθηκαν πολλές ομάδες ελλήνων δημιουργών – σχεδιαστών games, που παρουσίασαν στο κοινό αποσπάσματα από τα έργα τους και μίλησαν για τη σεναριακή κατασκευή τους και τις ιδιαιτερότητες της αφήγησης και του ψηφιακού «κόσμου» τους, κατά περίπτωση.
To σημαντικότερο ήταν, ίσως, το αληθινό πάθος και οι καινοτόμες εφαρμογές των ψηφιακών αυτών δημιουργών, και, ασφαλώς, η γέφυρα επικοινωνίας που, με πρωτοβουλία της ΕΣΕ, ρίχτηκε επιτέλους, ανάμεσα στον παραδοσιακό χώρο της οπτικοακουστικής μυθοπλασίας (κινηματογράφος, τηλεόραση) και αυτόν των ψηφιακών παιχνιδιών και των Νέων Μέσων.
Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ευχαριστεί όσους συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση και δεσμεύεται πως αυτή θα είναι μόνο η αρχή του ενεργού ενδιαφέροντός μας για το θέμα. Με άλλα λόγια, θα είμαστε on-line…





Στις φωτογραφίες: άποψη του ακροατηρίου (φωτ. 1) και πάνελ με τους Έρικ Πάρκς, Στάθη Βαλούκο (πρόεδρο ΕΣΕ), Γιάννη Μαρούδα, Σταύρο Βαπορίδη και Ανδρέα Τσουρινάκη (φωτ. 2).



Ενημέρωση: 09-02-2009

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος