ShareThis

Στο Διαδίκτυο οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Κέντρου Κινηματογράφου

Μετά από πρόταση των αιρετών μελών-εκπροσώπων των σωματείων το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αποφάσισε ομόφωνα να αναρτώνται εφεξής όλες οι αποφάσεις του στην ιστοσελίδα του για πλήρη ενημέρωση όλης της Κινηματογραφίας.


Η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής διαφάνειας και αξιοκρατίας που υποστηρίζουν οι αιρετοί εκπρόσωποι στο ΔΣ του Ε.Κ.Κ. για όλη την Ελληνική Κινηματογραφία, χωρίς αποκλεισμούς.

 

Ακολουθούν οι μέχρι στιγμής αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.:

 

Το Δ.Σ. του ΕΚΚ αποφάσισε (απόφαση 1289.5.2010) την ανάρτηση των αποφάσεών του  στην ιστοσελίδα του. Από το σώμα των αποφάσεων θα αποσιωπούνται εκείνα τα σημεία που πιθανόν να προσκρούουν  στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Όταν υπάρχει σχετική γραπτή συγκατάθεση των ενδιαφερομένων θα αναρτάται το πλήρες κείμενο των αποφάσεων.


Απόφαση 1286/1
Σύμφωνα με την   απόφαση του  Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού  κ. Παύλου Γερουλάνου ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/78904  η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 279/17.8.2010 , καθορίστηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με τετραετή θητεία (από 17.8.2010 έως 30.6.2014) η οποία έχει ως εξής:

Α. Διοριζόμενα μέλη
α.  Γιώργος Παπαλιός, παραγωγός, ως Πρόεδρος
β.  Μάρκος Χολέβας, σκηνοθέτης, ως Αντιπρόεδρος
γ.  Λάγια Γιούργου, σκηνοθέτης, ως μέλος

Β.  Αιρετά τακτικά μέλη
α. Γιάννης Γλέζος
β. Αλέξανδρος Κακαβάς
γ. Νίκος Σέκερης
δ. Τάκης Σπυριδάκης

Γ. Αιρετά αναπληρωματικά μέλη
Από τις αρχαιρεσίες της 26.7.2010, δεν εξελέγησαν αναπληρωματικά μέλη.  Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος, σύμφωνα με το Π.Δ. 113/98.  προχώρησε στο διορισμό των κάτωθι αναπληρωματικών μελών, αντίστοιχα:

α.Ηρακλής Μαυροειδής
β Ευάγγελος Σεϊτανίδης
γ.Χαρίλαος Κοντορουχάς
δ.Κωνσταντίνος Φέρρης.

Το Δ.Σ. αφού τηρήθηκε η νόμιμη  διαδικασία, εξέλεξε ως Γραμματέα τον κ. Γιάννη Γλέζο. Το Δ.Σ.  θα επανέλθει  κατά την επόμενη συνεδρίασή του, η οποία από σήμερα ορίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010, για  το θέμα της εκπροσώπηση του ΕΚΚ στο Φεστιβάλ Βενετίας καθώς και  την παραχώρηση  στον Πρόεδρο του δικαιώματος  να έχει χωρίς την προηγούμενη έγκρισή του, τη διαχείριση ποσού ύψους μέχρι € 6.000 ανά δαπάνη, υπό τον όρο της μετέγκρισης

Απόφαση 1286/2
Το Δ.Σ. ενημερώνεται  πως  αυτή τη χρονιά στο προσεχές  Φεστιβάλ  Βενετίας ( 1 – 11/9/2010) την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τέσσερις ταινίες, και συγκεκριμένα.

ATTENBERG  της Αθηνάς Τσαγγάρη,  η οποία συμμετέχει στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα
CASUS BELLI του Γιώργου Ζώη, η οποία συμμετέχει στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους.
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ του Σύλλα Τζουμέρκα η οποία συμμετέχει  στο πρόγραμμα Εβδομάδα Κριτικής.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ του Φίλιππου Τσίτου, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα Ημέρες Βενετίας (στο πλαίσιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Βενετίας με το Βραβείο  LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το οποίο βραβείο, η ταινία αυτή μαζί με άλλες δύο, είναι υποψήφια).

Το Δ.Σ. εγκρίνει τη συμμετοχή του ΕΚΚ στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς επίσης και την εκταμίευση ποσού € έως 72.000, όπως αυτό  αναλύεται στην επισυναπτόμενη εισήγηση  της  Hellas Film,  που απαιτείται για την  στήριξη και τη σωστή παρουσία των ταινιών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθώς και για την   μετάβαση στη Βενετία  των υπαλλήλων του ΕΚΚ κ.κ. Εύης Λάζαρη Προϊσταμένης της  Hellas Film και της κ. Ηλιάνας Ζακοπούλου, Υπεύθυνης για τα Φεστιβάλ, οι οποίες θα  αναλάβουν το συντονισμό  και  την στήριξη των ταινιών και θα βοηθήσουν τους συντελεστές τους κατά την παραμονή τους στη Βενετία.



Απόφαση 1287/1
ΑΠΟΦΑΣΗ Ι
1. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΚΚ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι και Διευθύνων Σύμβουλος, ο δε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. είναι και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ( άρθρο 6 παρ.13 και παρ.14 αντίστοιχα).
2.  Σύμφωνα με το καταστατικό  του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Π.Δ. 113/11.5.98), ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. εκπροσωπεί το ΕΚΚ δικαστικώς και εξωδίκως,  (άρθρο 6 παρ. 15 εδάφιο γ Π.Δ. 113/1998)   και ανατίθεται στον Πρόεδρο του Δ.Σ. το δικαίωμα υπογραφής των συμβάσεων, των οποίων τη σύναψη έχει, ήδη αποφασίσει, το Διοικητικό Συμβούλιο (άρθρο 6 παρ. 8 εδάφιο ε Π.Δ. 113/1998).
Αυτή η εξουσία η οποία παραχωρείται από το καταστατικό στον Πρόεδρο δεν εκχωρείται περαιτέρω, άρθρο 18 παρ. 2 κ.ν. 2190/1920.
Σύμφωνα με το Καταστατικό  του ΕΚΚ (Π.Δ. 113/98 άρθρο 6 παρ. 14)  ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αναπληρώνει τον Πρόεδρο στα καθήκοντά του σε περίπτωση έλλειψης, απουσίας ή κωλύματος του Προέδρου.  Αυτή η υπογραφή του Προέδρου ή η αναπληρωματική του Αντιπροέδρου, δεσμεύει το ΕΚΚ.
3. Κατά συνέπεια και με βάση το νόμο, (ΠΔ 113/98, άρθρο 6, παράγραφος 8, εδάφιο 3):
α) Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΚ και σε περίπτωση απουσίας, έλλειψης ή κωλύματος ο Αντιπρόεδρος, υπογράφει για λογαριασμό και επ’ ονόματι του ΕΚΚ, είτε εμπράγματες είτε ενοχικές συμβάσεις (π.χ. συμβάσεις αγοραπωλησιών, μισθώσεων, πιστώσεων, εντολών, εγγυήσεων, αναγνωρίσεων, ανανεώσεων και επιχειρεί εισπράξεις, πληρωμές αναλήψεις χρημάτων, οπισθογραφήσεις και τριτεγγυήσεις γραμματίων ή συναλλαγματικών, προεξοφλήσεις φορτωτικών κ.λ.π.),  εντός των αποφάσεων και εγκρίσεων του Δ.Σ. από τις 26.8.2010 και εφ’ εξής. (ομόφωνα)
Για την εκτέλεση των προ της 26.8.2010 αποφάσεων και εγκρίσεων, το Δ.Σ. θα χορηγεί ειδική εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο ή στον Αντιπρόεδρο κατά περίπτωση. (με πλειοψηφία 4 υπέρ – 3 κατά)
β) Διαπραγματεύεται, συμψηφίζει ή συνάπτει συμβιβασμούς σχετικά με απαιτήσεις της εταιρείας, συνάπτει συνυποσχετικά, διορίζει διαιτητές, δικηγόρους, εγείρει αγωγές, διεξάγει πράξεις που δεν απαιτούν αυτοπρόσωπη παράσταση κατ’ εντολή του Δ.Σ. και υπογράφει σχετικά έγγραφα, συμβάσεις, δικόγραφα κ.λ.π., εντός των αποφάσεων και εγκρίσεων του Δ.Σ.
Η υπογραφή αυτή δεσμεύει το ΕΚΚ έναντι τρίτων. (ομόφωνα)
4.  Κάθε συναλλαγή της εταιρείας  που συνεπάγεται πληρωμή ή ένταλμα πληρωμής, προσυπογράφεται και από τον Προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών. (ομόφωνα)
5.  Το Δ.Σ. παραχωρεί στον Πρόεδρο το δικαίωμα  να έχει χωρίς την προηγούμενη έγκρισή του, τη διαχείριση ποσού ύψους μέχρι € 6.000 ανά δαπάνη, υπό τον όρο της μετέγκρισης.  (ομόφωνα)
ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΙ.
Προ της ενάρξεως της συζητήσεως των θεμάτων τη Ημερησίας Διατάξεως το Δ.Σ. προβαίνει στη μετέγκριση των δαπανών που τυχόν έχουν  συντελεστεί βάσει της υπ’ αριθμό 1287/26.8.2010 αποφάσεώς του. (ομόφωνα)

Απόφαση 1287/2
Το Δ.Σ. αποδέχεται την υπ’ αριθμό πρωτ. ΥΠΠΟ/ΔΙΠΑ/Α/63175/1196/01.07.2010 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με την κατανομή πίστωσης έργου της ΣΑΕ014 – ΠΔΕ 2010, με την οποία κατανέμεται στο Ε.Κ.Κ. πίστωση ύψους πεντακοσίων  χιλιάδων (500.000,00) ευρώ στο έργο 2006ΣΕ01400021 «Επιχορήγηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Α.Ε.), Ν.Α. Αθηνών», της εν λόγω ΣΑΕ, για το έτος 2010. (ομόφωνα)

Απόφαση 1287/3
Το Δ.Σ. αποφασίζει  να δοθεί στα μέλη του κατάσταση ταινιών  η έγκριση ή η προέγκριση των οποίων έχει αποφασισθεί  κατά το χρονικό διάστημα 2007  - 2009, στην οποία να αναγράφονται: το όνομα του σκηνοθέτη, το όνομα του παραγωγού ή της εταιρείας παραγωγής, η  ημερομηνία έγκρισης της κάθε ταινίας, η ημερομηνία υπογραφής του σχετικού  Ιδιωτικού συμφωνητικού, το  ύψος χρηματοδότησης, το ύψος ποσού που έχει ήδη καταβληθεί στην παραγωγή αυτή από το ΕΚΚ και τον χρόνο καταβολής του εγκρίσεις  καθώς και το ποσό που  υπολείπεται. Μαζί με την  κατάσταση αυτή θα δοθούν και αντίγραφα των  αντίστοιχων Ιδιωτικών Συμφωνητικών.
Θα πρέπει επίσης, να υπάρχει σαφής διαχωρισμός ως προς το ποιες από τις  ταινίες αυτές  αποτελούν εγκρίσεις και ποιες έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του  αναθεωρημένου Κανονισμού  των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΚΚ οπότε η σχετική απόφαση για την κάθε πρόταση αποτελεί προέγκριση.

Απόφαση 1287/4
Το Δ.Σ. αποφασίζει  το ΕΚΚ να εκπροσωπηθεί στο  προσεχές Φεστιβάλ της Βενετίας από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Παπαλιό, ο οποίος θα μεταβεί  στη Βενετία για το χρονικό διάστημα 6 – 10/9/2010 δηλαδή για 5 ημέρες. (ομόφωνα)

Απόφαση 1287/5
Το Δ.Σ., ενημερώνεται  πως στο προσεχές Φεστιβάλ του Τορόντο (9 – 19.9.2010), θα προβληθούν η ταινία ATTENBERG της Αθηνάς Τσαγκάρη, στο επίσημο πρόγραμμα   Discovery  και  η ταινία  συμπαραγωγής Τουρκίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας   MY ONLY SUNSHINE σκηνοθεσίας  Reha Erdem.
Το Δ.Σ. εγκρίνει  την εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται για την παρουσία της ταινίας ATTENBERG στη Βενετία, όπως αυτά αναφέρονται και αναλύονται στην επισυναπτόμενη εισήγηση της  Hellas Film, και αφορούν στο κόστος  εκτύπωσης   ενός αντιτύπου  ύψους € 1.500  το οποίο θα παρακρατηθεί από το υπόλοιπο των δόσεων  που το ΕΚΚ οφείλει στην παραγωγή,  τον υποτιτλισμό του στην Αγγλική γλώσσα ποσού  € 700, καθώς και γ) την κάλυψη του κόστους δύο αεροπορικών εισιτηρίων των ……………………..και τη διαμονή τους στο Τορόντο για 4 ημέρες συνολικού  κόστους  € 3.200. (ομόφωνα)

Απόφαση 1287/6
Το Δ.Σ. ενημερώνεται  πως για την φετινή χρονιά η ελληνική υποψηφιότητα  για τα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία θα είναι η ταινία  ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ  του Ρένου Χαραλαμπίδη.
Το Δ.Σ. αποδέχεται στο σύνολό της την επισυναπτόμενη εισήγηση της  Hellas Film και εγκρίνει την κάλυψη από το ΕΚΚ  του κόστους κατασκευής 2.200 DVD υποτιτλισμένων στην αγγλική γλώσσα καθώς και το κόστος  αποστολής τους στο Βερολίνο συνολικού κόστους  περίπου € 1.500,  προκειμένου να δουν την ταινία και τα 2.200 μέλη της Ακαδημίας. (ομόφωνα)



Απόφαση 1288/1
To  Δ.Σ.   μετεγκρίνει τα έξοδα που έχουν πραγματοποιηθεί από τη Διοίκηση του ΕΚΚ   από τις 26 Αυγούστου και εντεύθεν, όπως αυτά  παρουσιάζονται στην επισυναπτόμενη κατάσταση  των Οικονομικών Υπηρεσιών.

Απόφαση 1288/2

Το Δ.Σ. σχετικά με τη διανομή των εισπραχθέντων ποσών  από το σύνολο του ποσού που το ΕΚΚ έχει στη διάθεσή του 1.097.974 αποφασίζει τα εξής:
Α) Να δοθούν στους δικαιούχους οι επιταγές οι οποίες έχουν κοπεί πριν τις 26.8.1010, για τις οποίες δεν αναλαμβάνει  ευθύνη το παρόν Δ.Σ.  και οι οποίες δεν τους έχουν δοθεί μέχρι στιγμής  συνολικού ύψους € 180,678. και οι οποίες εμπεριέχονται στο ως άνω ποσό των € 1.097.974  (ομόφωνα)
Β) Καταβολή στους παραγωγούς  του Φ.Π.Α. έως 30.6.2010 μέχρι του συνολικού  ποσού των € 100.000.-, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη κατάσταση των Οικονομικών Υπηρεσιών. (ομόφωνα)
Γ) καταβολή   του συνόλου των δικαιωμάτων προς τρίτους, έως 30.6.2010, ύψους περίπου € 50.000, σύμφωνα  με την επισυναπτόμενη κατάσταση των οικονομικών υπηρεσιών και αφορούν έσοδα από ταινίες.  (ομόφωνα)
Δ) Την εξόφληση  του συνόλου  των  ποσών που αφορούν  στα σενάρια, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη  κατάσταση των Οικονομικών Υπηρεσιών. (πρόγραμμα ΓΡΑΦΗ) ύψους € 28.281,40 (ομόφωνα)
Ε) Την εξόφληση του συνόλου  των βραβείων – οικονομικών ενισχύσεων, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη κατάσταση των οικονομικών υπηρεσιών, εκτός από το ποσό που αφορά στην εταιρεία  ΑΝΕΜΟΝ ύψους € 30.681.  (ομόφωνα)
ΣΤ) Εξόφληση  του  συνόλου των ποσών που αναγράφονται στην επισυναπτόμενη  κατάσταση των Οικονομικών Υπηρεσιών και αφορά στις ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ – ΛΟΙΠΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ. (ομόφωνα)
Εξαιρούνται τα ποσά   που αφορούν  την περίοδο 1 – 31/8/2010 στην προσφορά υπηρεσιών από τους πρώην συνεργάτες του ΕΚΚ, των οποίων  έληξαν οι συμβάσεις, ……  (4 υπέρ -  3 κατά)
Το Δ.Σ. ενημερώνεται πως  από τον κ. Πρόεδρο  έχει ζητηθεί  από το ΥΠ.ΠΟ & Τ.  η παράταση της συνεργασίας  τους με το ΕΚΚ και αναμένεται  η απόφασή του.
Το Δ.Σ.  αποφασίζει μέχρι τη λήψη της απόφασης του ΥΠ.ΠΟ & Τ. να αναστείλει τη συνεργασία του με τους………(4 υπέρ – 3 κατά) 
Ζ) Η καταβολή  ποσών  σε παραγωγές ταινιών  μικρού και μεγάλου μήκους, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη κατάσταση των οικονομικών υπηρεσιών ύψους € 294.000. (ομόφωνα)
Η) Η καταβολή  ποσού € 80.000 περίπου που έχει αποφασισθεί  στην συνεδρίαση 1286 και αφορά στη συμμετοχή του ΕΚΚ στα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο. (ομόφωνα)
Θ)  Καταβολή στους προμηθευτές του ΕΚΚ  ποσού € 50.000 – 70.000, ως η συνημμένη κατάσταση των Οικονομικών Υπηρεσιών. (ομόφωνα)
Ι) Αποφασίζεται η δημιουργία  αποθεματικού για νέες αναθέσεις παραγωγής ή για ήδη ολοκληρωμένες ταινιών των οποίων έχει αποφασισθεί η οικονομική ενίσχυση, καθώς και για  καταβολές σε παραγωγές που έχουν εγκεκριμένο φάκελο παραγωγής (τελική έγκριση   από το Δ.Σ. και δεν  έχει ακόμη υπογραφεί  σύμβαση, εφόσον βεβαίως υπογραφεί πρώτα η σύμβαση. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ορίζεται  το ποσό των   ύψους € 100.000 (4 υπέρ – 3 κατά)

Απόφαση 1288/3

Το Δ.Σ. αποφασίζει  να  προχωρήσει  η διαδικασία για την προετοιμασία  των υλικών προώθησης των ταινιών  μικρού μήκους 2010,  ύψους € 18.130 όπως αυτό αναφέρεται και αναλύεται στο επισυναπτόμενο εισηγητικό σημείωμα της Hellas Film. (ομόφωνα)

Απόφαση 1288/4

Το Δ.Σ. αποφασίζει  το ΕΚΚ να καταβάλει στους κληρονόμους του …………. το ποσό των € 5.000 σύμφωνα  με  την υπ’ αριθμό  1252/5/9.4.2009 απόφαση του Δ.Σ. (4 υπέρ – 3 κατά)

Απόφαση 1288/5

Το Δ.Σ., αποδέχεται το επισυναπτόμενο έγγραφο αίτημα της εταιρείας παραγωγής  BOO  PRODUCTIONS Α.Ε. και εγκρίνει την  εκχώρηση σε Τράπεζα της επιλογής της  του υπολοίπου  των ποσών χρηματοδότησης του ΕΚΚ για τις ταινίες ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ του Γιώργου Λάνθιμου και ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ  του Ρένου Χαραλαμπίδη, υπό τον όρο ότι η ως άνω εκχώρηση δεν αφορά στις δόσεις  του απολογιστικού ελέγχου. (ομόφωνα)

Απόφαση 1288/6

Το Δ.Σ. ενημερώνεται …………………Το Δ.Σ., αποφασίζει το κόστος του συγκεκριμένου  εισιτηρίου να βαρύνει……….. (ομόφωνα)

Απόφαση 1288/8

Από το Τμήμα Παραγωγής του ΕΚΚ  δίδεται στα  μέλη  του Δ.Σ.  κατάσταση  σχεδίων ταινιών για τις οποίες το ΕΚΚ  έχει  προεγκρίνει χρηματοδότηση και δεν έχει μέχρι σήμερα  υπογραφεί συμφωνητικό με τους παραγωγούς, αντίγραφο της οποίας προσαρτάται στο παρόν πρακτικό.

Απόφαση 1288/9

Το Δ.Σ. αποφασίζει να σταλεί αμέσως επιστολή στο ΥΠ.ΠΟ & Τ. προκειμένου να διευκρινισθεί το θέμα της εκπροσώπησης της χώρας μας στο Eurimages. (ομόφωνα)

 

Τις αποφάσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Κ.

http://www.gfc.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=99&Itemid=180



Ενημέρωση: 22-09-2010

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος