ShareThis

Για τα credits των σεναριογράφων

Από τη συνέντευξη του Γερμανού δημιουργού της οσκαρικής ταινίας "Οι ζωές των άλλων" Φλόριαν Χένκελ φον Ντόρενσμαρκ στην Πόλυ Λυκούργου (ΒΗΜΑgazino).


Μιλώντας για το σενάριο, τα ονόματα των Τζούλιαν Φέλοουζ ("Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ") και Κρίστοφερ μακ Κουάρι ("Συνήθεις ύποπτοι"), δύο διάσημων, πολυβραβευμένων σεναριογράφων, συνυπάρχουν με το δικό σας. Δουλέψατε και οι τρεις για το τελικό αποτέλεσμα;

 

"Όχι, αυτή είναι μία παραξήγηση που δημιουργείται σε εμάς τους Ευρωπαίους όταν βλέπουμε παραπάνω από ένα όνομα κάτω από τον τίτλο του σεναρίου, γιατί δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί το χολιγουντιανό σύστημα. Το στούντιο, προτού φτάσει σε μένα, είχε προτείνει το πρότζεκτ στους δύο εξαιρετικούς συναδέλφους. Για κάποιον λόγο δεν επιλέχτηκαν τα σενάρια εκείνων και τότε μπήκα εγώ στο παιχνίδι. Υπάρχει όμως σαφής κανονισμός της Ένωσης Σεναριογράφων ότι αν κρατηθεί η οποιαδήποτε λεπτομέρεια από τα προηγούμενα σενάρια, τότε πρέπει να αναγράφεται και το όνομα του σεναριογράφου που την κατέθεσε. Στη δική μας περίπτωση αυτές οι λεπτομέρειες ήταν ο σκελετός του σεναρίου - τα ονόματα και οι ιδιότητες των χαρακτήρων. Πάντως, αυτό που θα δείτε στην οθόνη είναι εξ ολοκλήρου το δικό μου σενάριο".

 

 

Από τη συνέντευξη του Γερμανού δημιουργού της οσκαρικής ταινίας "Οι ζωές των άλλων" Φλόριαν Χένκελ φον Ντόρενσμαρκ στην Πόλυ Λυκούργου (ΒΗΜΑgazino).



Ενημέρωση: 21-01-2011

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος