ShareThis

Καινούργιο μυθιστόρημα του Τάκη Χατζηαναγνώστου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα το νέο μυθιστόρημα του συναδέλφου και μέλους της ΕΣΕ, Τάκη Χατζηαναγνώστου.

Να πώς το παρουσιάζει, με σημείωμά του στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο εκδότης :


Στην εποχή του διαδικτύου ένα δέμα με παλιούς φακέλους αλληλογραφίας σηματοδοτεί το αναπόφευκτο πέρασμα του χρόνου. Όταν η συγκεκριμένη αλληλογραφία έχει ερωτικό περιεχόμενο (όπως συμβαίνει στη «Μισή ζωή» του Τ.Χ.) τότε το πέρασμα του χρόνου χρωματίζεται από δυνατά αισθήματα, τα οποία παρασύρουν τον αναγνώστη σε έναν επαναστοχασμό της ζωής. Στη «Μισή ζωή» ο πρωταγωνιστής (και αναγνώστης της αλληλογραφίας) βρίσκεται στο τέλος της ζωής του. Ξαναδιαβάζοντας, θυμάται, και, δια της ερωτικής μνήμης υποχρεώνεται στη βασανιστική αριθμητική : τόσα κέρδη, τόσες απώλειες.



Η στιλπνή αφήγηση του πολυβραβευμένου συγγραφέα (Βραβείο Ουράνη της Ομάδας των Δώδεκα 1956, Κρατικό βραβείο Μυθιστορήματος 1975, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1978, Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών 1988, κ.ά.) δεν χρειάζεται συστάσεις. Η σημασία της γραφής και της μνήμης, η σημασία των μικρών καθημερινών πραγμάτων, αναδύεται εδώ σε μια μαγευτική ερωτική ιστορία, όπου η παραμικρή λέξη, η παραμικρή φράση υπογραμμίζει την αξία κάθε στιγμής της ζωής.


Δείτε περισσότερα για τον Τάκη Χατζηαναγνώστου

Ενημέρωση: 08-12-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος