ShareThis

Εξελίξεις μετά τις γιορτές ;

Όπως πληροφορηθήκαμε από σχετικές ανακοινώσεις του Αθηναϊκού και του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η "γιορτινή" συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού, Πέτρου Τατούλη, την Τετάρτη 29/12/2004 με τους πολιτιστικούς συντάκτες, περιείχε εκτός από ευχές για τον καινούργιο χρόνο και μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τον κινηματογραφικό χώρο.

Ανάμεσα σ΄αυτά που προανήγγειλε ο υφυπουργός για μετά τις γιορτές είναι και η "ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών, γενικότερα μέτρα για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και αλλαγές στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου". Όπως δήλωσε ο κύριος Τατούλης, μέσα στους πρώτους μήνες του 2005 θα ανακοινωθούν νομοσχέδια που η επεξεργασία τους έχει αρχίσει και μέχρι την άνοιξη θα κατατεθούν προς ψήφιση. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν και τα δύο πρακτορεία ειδήσεων, ανάμεσα σε όσα συζήτησε ο υφυπουργός με τους δημοσιογράφους υπήρξαν αναφορές στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου ιδρύματος, της "Ακαδημίας Τεχνών" που θα αφορά στις τέσσερις παραστατικές τέχνες (κινηματογράφο, θέατρο, χορό και μουσική) και στην οποία "θα διδάσκουν και διακεκριμένες προσωπικότητες των χώρων αυτών από το εξωτερικό". Ενώ, έμφαση είπε ότι θα δοθεί από την ηγεσία του ΥΠΠΟ "στις αναπτυξιακές πολιτικές για τον κινηματογράφο και στις συμπαραγωγές".

Κάτι είχαμε ακούσει στό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, από τα χείλη του υφυπουργού, για "δημόσιο διάλογο με τους φορείς του ελληνικού σινεμά, προκειμένου να μπει η εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή σε αναπτυξιακή τροχιά" (δείτε σχετικό δημοσίευμα) και όλα αυτά μέχρι το τέλος του 2004... Εμείς πάντως δεν κληθήκαμε ποτέ. Τι να πούμε λοιπόν; Ίδωμεν...



Δείτε ακόμα σχετικά άρθρα του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του in.gr



Πηγές για τα στοιχεία:

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, News του In.gr και εφημερίδα Η Ναυτεμπορική. Η φωτογραφία του υφυπουργού κ. Τατούλη είναι από την ιστοσελίδα του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η επιλογή του υλικού και οι επισημάνσεις δικές μας.




Ενημέρωση: 07-01-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος