ShareThis

Νέα Σεμινάρια, Φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις

School of Sound: Συμπόσιο για τον δημιουργικό ήχο στον κινηματογράφο. DigiTraining Plus: Σεμινάριο για τις νέες τεχνολογίες στην ψηφιακή προβολή ταινιών. Kidflix Special, Euro Kids Awards & Ale Kino!: διοργανώσεις με θέμα τον κινηματογράφο για παιδιά. Ο νέος στατιστικός οδηγός του Media Salles για τις πωλήσεις του ευρωπαϊκού σινεμά. VI International Days of Documentary Film: ένα φεστιβάλ για τη συμβίωση των ευρωπαϊκών πολιτισμών.






The School of Sound
Συμπόσιο της Σχολής Ήχου - Λονδίνο, 30 Μαρτίου / 2 Απριλίου 2005


Τετραήμερο συμπόσιο που ασχολείται με τη δημιουργική πλευρά του κινηματογραφικού ήχου, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε ιδιαίτερης σημασίας δραματικό εργαλείο του σινεμά. Αυτό άλλωστε σχολιάζει και το μότο του School of Sound -"Αν θες να δεις... άκου. Η ακοή είναι ένα βήμα προς την όραση."
Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων έχει δείξει ότι σε ανάλογες διοργανώσεις της σχολής συμμετέχουν συνήθως περίπου 250 επαγγελματίες από περισσότερες από 20 χώρες.

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: από 25 Ιανουαρίου 2005

Δείτε το πρόγραμμα του συμποσίου.
Περισσότερες πληροφορίες: www.schoolofsound.co.uk



DigiTraining Plus: New Technologies for European Cinema
Kuunre (Βέλγιο), 6-10 Απριλίου 2005

Πρόκειται για σεμινάριο μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο, για την κατάρτιση των αιθουσαρχών στις νέες τεχνολογίες ψηφιακής προβολής ταινιών. Το DigiTraining Plus, μια πρωτοβουλία του MEDIA Salles (πρόγραμμα του Media με την υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης), διοργανώνεται για δεύτερη φορά στο Kuunre του Βελγίου.
Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο είναι: η σημερινή κατάσταση και οι δυνατότητες της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας αγοράς για ψηφιακή προβολή, η διερεύνηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών όπως εφαρμόζονται στον κινηματογράφο και η ανασκόπηση του φαινομένου της πειρατείας και των τρόπων αντιμετώπισής της.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 25 Φεβρουαρίου 2005

Δείτε τη σχετική τεκμηρίωση.
Αλλες πληροφορίες: www.mediasalles.it



Focus on Europe - Kidflix Special στο BUFF 
Malmö (Σουηδία), 10-13 Μαρτίου 2005


Αλλη μια πρωτοβουλία του MEDIA Salles, που στηρίζεται και στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τον προγραμματισμό προβολής σε αίθουσες, ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά και νέους και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε νεανικό κοινό και σχολεία.

Η διοργάνωση, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Malmö της Σουηδίας, στα πλαίσια του BUFF (Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους, που από το 1984 διοργανώνεται στο Malmö), το 2004 διεξήχθη στο Zlin και την Πράγα της Τσεχοσλοβακίας και παλιότερα στην Ιταλία και την Ελβετία.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του 2005 θα είναι η απονομή του Βραβείου Euro Kids α) στην καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία για παιδιά, που αξίζει να προωθηθεί σε διεθνές επίπεδο και β) σε τρεις κινηματογραφικές αίθουσες από το δίκτυο της Euro Kids, που έκαναν το καλύτερο έργο στην κατεύθυνση της προώθησης ευρωπαϊκών ταινιών για νεανικό κοινό.
Για όποιον έχει απορία, στο δίκτυο της Euro Kids περιλαμβάνονται και δύο ελληνικές αίθουσες (Πλειάδες στον Κορυδαλλό και Γαλαξίας στη Λαμία).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:
για συμμετοχή στο διαγωνισμό, 28 Ιανουαρίου 2005
για παρακολούθηση των εκδηλώσεων, 4 Φεβρουαρίου 2005

Δείτε τη σχετική τεκμηρίωση και παλιότερες βραβεύσεις.
Περισσότερες πληροφορίες: www.mediasalles.it



Ale Kino! 23ο Διεθνές Φεστιβάλ για Νεανικό Κοινό
Poznan, Πολωνία / 6-11 Ιουνίου 2005


Το φεστιβάλ, που έχει δύο διαγωνιστικά τμήματα, ένα μυθοπλασίας μεγάλου μήκους και ένα κινουμένων σχεδίων, καθώς και ένα τμήμα ειδικών προβολών, καλεί τους δημιουργούς να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για να συμμετάσχουν με τα έργα τους. 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Φεβρουαρίου 2005

Περισσότερες πληροφορίες: www.alekino.com 
ή www.alekino.pl (αν καταλαβαίνετε πολωνικά)



European Cinema Yearbook – 2004 advance edition
Κυκλοφόρησε ο ετήσιος οδηγός του MEDIA Salles

Ο φετινός οδηγός, του οποίου η παρουσίαση έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2004 στη Ρώμη, αναφέρεται στην περίοδο 1989-2003 και σε 33 χώρες. Στο τμήμα των διεθνών αγορών υπάρχουν αναφορές σε 9 χωριστές περιοχές του κόσμου: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Χογκ Κογκ, Νότια Κορέα, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία και Ισραήλ. Η ανάλυση της κατάστασης στην Κεντρική Ευρώπη και τη Λεκάνη της Μεσογείου είναι πιο αναλυτική χάρη σε νέους πίνακες που δείχνουν, για παράδειγμα, τη διακύμανση των εισιτηρίων, καθώς και τη συγκέντρωση της διανομής και της κινηματογραφικής προβολής. Επί πλέον, η έκδοση περιλαμβάνει ένα χωριστό τμήμα για τους πολυκινηματογράφους της Ευρώπης καθώς και ένα άλλο για την ψηφιακή κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε τη σχετική τεκμηρίωση.
Περισσότερες πληροφορίες: www.mediasalles.it



VI International Days of Documentary Film
Lublin, Πολωνία / 17-20 Μαρτίου 2005


Ενα Φεστιβάλ που πραγματεύεται ίσως το πλεόν ευαίσθητο θέμα των καιρών μας -τη συνύπαρξη των διαφορετικών χωρών και πολιτισμών- κάτω από τον τίτλο «Europe’s Point of Divergence / Convergence» (το ευρωπαϊκό σημείο της διαφοράς και της σύγκλισης). Για τον λόγο αυτό, περιμένει συμμετοχές ταινιών που ασχολούνται με τα θέματα της συμβίωσης πολιτισμών και θρησκειών, εντός και εκτός Ευρώπης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 17 Ιανουαρίου 2005

Δείτε τη σχετική τεκμηρίωση.




Πηγές για τα στοιχεία:

MediaDesk Hellas, The School of Sound, Media Salles, International Children and Young People´s Film Festival in Malmö (BUFF), International Young Audience Film Festival Ale Kino!, 6th International Days of Documentary Film Festival.

Η επιλογή του υλικού και οι επισημάνσεις δικές μας.




Ενημέρωση: 19-01-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος