ShareThis

Για τις αιτήσεις συμμετοχής του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Λήγει στις 7 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη από 1 έως και 10 Απριλίου 2005.


Παρ΄όλο που πρόκειται για ένα φεστιβάλ που μετράει μόλις λίγα χρόνια ζωής (καθώς διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 1999 από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με εμπνευστή τον Δημήτρη Εϊπίδη, έως και σήμερα καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης), έχει εδραιώσει τόσο τη θέση του στον ελληνικό και το διεθνή χώρο, που εξασφαλίζει κάθε χρόνο τη συμμετοχή όχι μόνον αρκετών και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, αλλά και κινηματογραφιστών διεθνούς εμβέλειας από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Συμμετοχή που επιβραβεύεται τελικά στην πορεία, από το κοινό που συρρέει σε κάθε διοργάνωση για να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τις προβολές (σημειώνουμε ότι ο μέσος όρος είναι 15.500 θεατές ετησίως –πολύ σημαντικός για φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και μάλιστα ελληνικό!).

Όσοι πιστοί λοιπόν κινηματογραφιστές, προσέλθετε εγκαίρως, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής στο 7ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Πέρα από το κύριο πρόγραμμα του φεστιβάλ βέβαια, σημαντικές είναι κι οι παράλληλες εκδηλώσεις του που γίνονται κάθε χρόνο, εκθέσεις, αφιερώματα και συναντήσεις - όπως το Pitching Forum που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκυμαντέρ από τις 6-10 Απριλίου 2005, "ένα διεθνές ραντεβού" που δίνει την ευκαιρία στους έλληνες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού να παρουσιάσουν και να προωθήσουν το έργο τους. Η επιλογή των projects γίνεται από το EDN (European Documentary Network) και το deadline για συμμετοχή είναι Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με e-mail στην κ. Κατερίνα Κακλαμάνη (kaklamani-newhorizons@filmfestival.gr) ή στο τηλέφωνο 210-8706009, fax:210-6443148. Για υποβολή project και πληροφορίες επίσης με mail στην κ. Anita Reher (anita@edn.dk), EDN (ή στις γραμμές τηλ.:+45-33-13-11-22 και fax:+45-33-13-11-44).

Εξαιρετικά σημαντική όμως είναι και η Διεθνής Αγορά Ντοκιμαντέρ που διοργανώνεται στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία της ΕΡΤ από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2005 –μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης των επαγγελματιών της τηλεόρασης με την τέχνη του κινηματογράφου, με στόχο την απορρόφηση της παραγωγής από την (ευρωπαϊκή κυρίως) τηλεοπτική αγορά. Στη διάθεση των αγοραστών θα υπάρχουν 24 θάλαμοι με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ιδιωτική θέαση των ντοκιμαντέρ στη βιντεοθήκη της Αγοράς που εκδίδει ξεχωριστό, δικό της, αγγλόφωνο κατάλογο. Τα ντοκιμαντέρ που θα σταλούν εκεί θα πρέπει να είναι παραγωγής των δύο τελευταίων ετών και να μην έχουν ξανασυμμετάσχει στην Αγορά. Όλο το σχετικό υλικό τους (αίτηση συμμετοχής, διαφημιστικά φυλλάδια, αφίσες κ.λ.π.) θα πρέπει να είναι στα αγγλικά, όπως στα αγγλικά θα πρέπει να είναι υποτιτλισμένες και οι δύο κασέτες που θα αποσταλούν για κάθε ντοκιμαντέρ. Το κόστος συμμετοχής για τα φιλμ που συμμετέχουν μόνο στο Doc Market, χωρίς να είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, έχει οριστεί στα 70 ευρώ -τιμή με την οποία μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 6 ντοκιμαντέρ, ενώ για να προχωρήσουν οι οργανωτικές λεπτομέρειες της συμμετοχής των ενδιαφερομένων ως "πωλητών", θα πρέπει να σταλεί στο φεστιβάλ συμπληρωμένη (στα αγγλικά) η αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου υπ΄όψιν της Υπεύθυνης Αγοράς του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που είναι φέτος η κ. Μυρτώ Ρηγοπούλου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα τηλέφωνα 210-8706025 και
210-8706000, fax:210-6448143, e-mail: info@filmfestival.gr

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω και συνεχή ενημέρωση μπορείτε να έχετε βέβαια και από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Εκεί, εκτός από τις πιο πρόσφατες ειδήσεις που αφορούν στο φεστιβάλ, μπορείτε ακόμα να δείτε ένα πρώτο μικρό απολογισμό του 45ου Φεστιβάλ, αλλά και τα πολύτιμα masterclasses των Βίκτορ Ερίθε, Πίτερ Γκρίναγουέι και Αμπάς Κιαροστάμι που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε μορφή pdf. αρχείων.


Πηγές για τα στοιχεία:

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ (ΕDΝ)

Η επιλογή του υλικού και οι επισημάνσεις δικές μας
Κείμενο – επιμέλεια : Νίκος Απειρανθίτης




Ενημέρωση: 20-01-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος