Νέα Σεμινάρια & Workshops για σενάριο και ντοκυμαντέρ

Νέα σεμινάρια και εργαστήρια σεναρίου: Moonstone Screenwriters Lab, Mediscript / Διασκευή λογοτεχνικών έργων για την οθόνη, Script & Pitch Workshops / για την ευρωπαϊκή γραφή, Pilots / Scriptwriting @ Development Workshop. Ακόμα, Screenings και Pitching Forum για ντοκυμαντέρ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & WORKSHOPS SENARIOY
 MOONSTONE Screenwriters Lab(*)
18-24 Απριλίου 2005

Σεμινάριο-εργαστήριο που απευθύνεται σε δημιουργούς ήδη προχωρημένων και επεξεργασμένων σεναρίων, για ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους. Το σεμινάριο τους προσφέρει την ευκαιρία να εξελίξουν περαιτέρω και να βελτιώσουν το έργο τους με τη βοήθεια βραβευμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων επιμελητών σεναρίων.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2005

Περισσότερες πληροφορίες:
Vanessa Gray
Moonstone Programme Administrator
Τηλ.: + 44 131 2202080
E-mail: info@moonstone.org.uk
Website: www.moonstone.org.uk

Mediscript: Ειδικό σεμινάριο για τη διασκευή λογοτεχνικών έργων για την οθόνη (*)
Έναρξη: Ιούνιος 2005

Οκτάμηνο εξ αποστάσεως (επί της ουσίας) σεμινάριο για τη διασκευή λογοτεχνικών έργων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, το οποίο καλύπτει την καλλιτεχνική, οικονομική, νομική και marketing διάσταση της μεταφοράς λογοτεχνικών έργων, μυθιστορημάτων, θεατρικών έργων, σχεδίων. Το σεμινάριο ξεκινά με μία συνάντηση έξι ημερών τον Ιούνιο του 2005. Ακολουθεί ένα διάστημα έξι μηνών στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται το project τους σε συνεργασία με τους ειδικούς του σεμιναρίου. Τέλος, μία δεύτερη συνάντηση τεσσάρων ημερών θα γίνει τον Ιανουάριο του 2006.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς.

Περισσότερες πληροφορίες:
Website: www.mediscript-europe.com


(*) Να σημειωθεί ότι και τα δύο παραπάνω σεμινάρια περιλαμβάνονται στη λίστα των σεμιναρίων του MEDIA –ένα από τα οποία χρειάζεται να έχουν παρακολουθήσει οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση στον μηχανισμό MEDIA New Talent (Προκήρυξη 66/04), για την οικονομική ενίσχυση της ανάπτυξης ταινιών μεγάλου μήκους, δημιουργικών ντοκιμαντέρ, κινουμένων σχεδίων και πολυμεσικών έργων.


Scuola Holden / Script & Pitch Workshops
Οκτάμηνο σεμινάριο για μία ευρωπαϊκή σεναριακή γραφή, με τρεις συναντήσεις σε τρεις διαφορετικές χώρες


Το Scuola Holden με τη στήριξη του προγράμματος MEDIA Plus διοργανώνει στα πλαίσια του Script & Pitch Workshops, ένα προχωρημένο οκτάμηνο σεμινάριο για τη συγγραφή σεναρίου με τρεις διαφορετικές συναντήσεις σε τρεις διαφορετικές χώρες:

· Τορίνο, Ιταλία, 18-24 Μαρτίου 2005
· Sodankyla, Φινλανδία, 11-15 Ιουνίου 2005
· Λυών, Γαλλία, 5-10 Οκτωβρίου 2005


Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει ένα "ευρωπαϊκό ύφος" στη γραφή για τις τηλεοπτικές και τις κινηματογραφικές ταινίες, το οποίο θα διαφοροποιείται τόσο από το αμερικανικό ύφος, αλλά και από το ύφος καθεμίας ευρωπαϊκής χώρας. Στην πρώτη συνάντηση στο Τορίνο θα συζητηθούν η συγγραφή και η παρουσίαση σε πιθανούς χρηματοδότες του σεναρίου. Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη συνάντηση, γίνεται μέσω διαδικτύου (on-line) η επεξεργασία του πρώτου σταδίου του σεναρίου (draft). Η δεύτερη συνάντηση θα ασχοληθεί με την επεξεργασία του σεναρίου με έμφαση στην ανάλυση και στην προπαραγωγική διαδικασία. Ακολουθεί δεύτερη περίοδος on-line επεξεργασίας για το δεύτερο draft. Στην τελευταία συνάντηση παρουσιάζονται τα 16 σενάρια, τα οποία αναμένεται να είναι πλέον έτοιμα για γύρισμα.

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Φεβρουαρίου 2005

Κόστος συμμετοχής: 2.000 €

Περισσότερες πληροφορίες:
Savina Neirotti c/o Scuola Holden
Corso Dante, 118 - 10126 Torino, Ιταλία
Τηλ.: + 39 011 675 437
Fax: + 39 011 230 4031
E-mail: script&pitch@holdenlab.it  
savina.neirotti@holdenlab.it
Website: www.holdenlab.itPILOTS / Scriptwriting & Development Workshop
Sitges-Barcelona, 10-16 Απριλίου 2005


Εντατικό εργαστήριο διάρκειας επτά ημερών που απευθύνεται σε σεναριογράφους, script editors, σκηνοθέτες και παραγωγούς και στοχεύει στην ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων μυθοπλασίας των συμμετεχόντων (τηλεοπτικές σειρές κανονικής διάρκειας και μίνι σειρές, τηλεταινίες, ή animation), με τη συμβολή έμπειρων ειδικών. Δεκτά όλα τα είδη μυθοπλασίας –από sit-com και ρομαντικές κομεντί, ως το θρίλλερ, την επιστημονική φαντασία, την αστυνομική περιπέτεια κλπ.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται διαλέξεις από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες.

Στην αίτηση συμμετοχής πρέπει να συμπεριλαμβάνονται: περίληψη τριών-πέντε σελίδων στα αγγλικά, σύνοψη ή περιγραφή του project στην γλώσσα που θα γυριστεί, συμπληρωματικό υλικό και τα βιογραφικά όλων των μελών της ομάδας που συμμετέχει στο εργαστήριο.
Δείτε όλο το πρόγραμμα του εργαστηρίου.

Κόστος: 1550 € (για κάθε μέλος της ομάδας συμμετοχής, με ανώτερο αριθμό τα 6 μέλη)

Περισσότερες πληροφορίες:
Marta Arrey
Tel: +34 972 50 40 61
Fax: +34 972 50 47 60
E-mail: info@pilotsworkshops.com
Website: www.pilotsworkshops.com  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - SCREENINGS και PITCHING FORUM ΓΙΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ


Documentary director’s coaching programme:
Πεντάμηνο σεμινάριο για σκηνοθέτες


Το Maurits Binger Film Institute με έδρα το Amsterdam, αποτελεί διεθνές κέντρο κατάρτισης και ανάπτυξης για μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, προσφέροντας σεμινάρια τα οποία στηρίζονται στην ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων που υποβάλλονται.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αναφέρεται στο ντοκυμαντέρ και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους σκηνοθέτες (χωρίς να αποκλείει άλλες κατηγορίες επαγγελματιών του κινηματογράφου), διαρκεί όλο το χρόνο, με τρεις συναντήσεις των οκτώ ημερών και συνεχή παρακολούθηση-στήριξη των καταρτιζόμενων, και περιλαμβάνει:

· Η αφήγηση και η στρατηγική της στο ντοκιμαντέρ
22-29 Απριλίου 2005 - από τον John Appel (NL)
· Το αφηγηματικό ύφος και η ανακάλυψη της οπτικής φωνής
17-19 Ιουνίου 2005: Το αφηγηματικό ύφος από τον John Appel (NL)
20-25 Ιουνίου 2005 – Η ανακάλυψη της οπτικής φωνής από την Arne Bro (DK)

· Η αφήγηση στη διάρκεια του μοντάζ: διαμορφώνοντας το φιλμ στη "μονταζιέρα"
26-30 Οκτωβρίου 2005 από τον Stan Neumann (F)
25-29 Ιανουαρίου 2006 (επανάληψη) από τον Stan Neumann (F)


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Φεβρουαρίου 2005

Κόστος συμμετοχής: 900 €
Περιλαμβάνονται: η συμμετοχή στα τρία modules, το διδακτικό υλικό, η διαμονή και τα γεύματα. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης προς και από το Άμστερνταμ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Maurits Binger Film Institute
Nieuwezijds Voorburgwal 4 -10, 1012 RZ Amsterdam, The Netherlands
Τηλ.: +31 20 530 9630
Fax: +31 20 530 9631
E-mail: info@binger.nl
Website: http://www.binger.ahk.nl


EURODOC-SCREENING 2005: Ολοκληρωμένα ντοκιμαντέρ προβάλλονται σε πιθανούς αγοραστές
Λισσαβόνα, Μάιος 2005


Το πρόγραμμα Eurodoc-Screening δημιουργήθηκε το 2002 για να απαντήσει στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες κατάρτισης των δημιουργών του ντοκιμαντέρ οι οποίοι σε προηγούμενη φάση είχαν παρακολουθήσει είτε το Eurodoc-Production, είτε το Eurodoc-Script. Έτσι, το Eurodoc-Screening έχει πλέον γίνει το ετήσιο "ραντεβού" των μελών του δικτύου του Eurodoc. Σκοπός της δράσης αυτής είναι τα ντοκιμαντέρ που έχουν δημιουργηθεί, να προβληθούν στο Eurodoc-Forum σε πιθανούς αγοραστές (από τηλεοπτικά κανάλια κ.λπ.), αφού προηγουμένως έχουν ενισχυθεί από τους ειδικούς του Eurodoc με μία καινούργια "υπηρεσία" του δικτύου, το coaching, το οποίο προσφέρει σε όσους έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενο σεμινάριο του Eurodoc γραπτή ανάλυση του σχεδίου τους, ανασκόπηση και προτάσεις και μισή ώρα συζήτηση με τους ειδικούς του σεμιναρίου.

Κόστος συμμετοχής:
-Ανεξάρτητοι παραγωγοί με σχέδιο παραγωγής και coaching: 800 €
-Ανεξάρτητοι παραγωγοί με σχέδιο παραγωγής χωρίς coaching: 500 €
-Ανεξάρτητοι σκηνοθέτες με σχέδιο παραγωγής και coaching: 500 €
-Ανεξάρτητοι σκηνοθέτες χωρίς σχέδιο παραγωγής: 250 €
-Ανεξάρτητοι παραγωγοί χωρίς σχέδιο παραγωγής: 350 €
-Συμμετέχοντες από θεσμικά όργανα: 500 €
-Παρατηρητές: 350 €


Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων:
-για τους συμμετέχοντες με coaching, 31 Ιανουαρίου 2005
-για τους συμμετέχοντες χωρίς coaching, 10 Μαρτίου 2005(*) Να σημειωθεί ότι τα σεμινάρια Eurodoc-Production και Eurodoc-Script περιλαμβάνονταιι στη λίστα των σεμιναρίων του MEDIA, ένα από τα οποία χρειάζεται να έχουν παρακολουθήσει οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση στον μηχανισμό MEDIA New Talent (Προκήρυξη 66/04) για την οικονομική ενίσχυση της ανάπτυξης ταινιών μεγάλου μήκους, δημιουργικών ντοκιμαντέρ, κινουμένων σχεδίων και πολυμεσικών έργων.

Περισσότερες πληροφορίες:
Laurent Ait Benalla
Eurodoc BP 2060
4, rue Astruc
F-34025 Montpellier Cedex 1
Τηλ.: + 33 4 67602330
Fax : + 33 4 67608046
E-mail: eurodoc@wanadoo.frHot Docs' Toronto Documentary Forum: Ντοκιμαντέρ στο πρώτο στάδιο του μοντάζ, δεκτά για pitching για πρώτη φορά!
Τορόντο, 27-28 Απριλίου 2005


Η 6η ετήσια συνάντηση του Toronto Documentary Forum θα γίνει και αυτή τη χρονιά στη διάρκεια του Φεστιβάλ (22 Απριλίου - 1 Μαίου). Στα πέντε χρόνια ζωής του, το Forum έχει κατακτήσει σημαντική θέση στη διεθνή αγορά του κοινωνικού, πολιτικού και πολιτιστικού ντοκιμαντέρ, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες και χρηματοδότες απ’ όλο τον κόσμο.

Η φετινή καινοτομία του Toronto Documentary Forum είναι ότι θα δεχθεί για pitching ντοκιμαντέρ που βρίσκονται σε φάση αρχικού μοντάζ, αλλά δεν έχουν ακόμα βρει χρηματοδότηση από την αγορά –διανομέα ή κανάλι για τηλεοπτική μετάδοση.
Επί πλέον, φέτος εντάσσονται στο Forum νέες υπηρεσίες που ενισχύουν τη διαδικασία του pitching.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων:
-για συμμετέχοντες στο pitching, 9 Φεβρουαρίου 2005
-για παρατηρητές, 17 Μαρτίου 2005


Περισσότερες πληροφορίες:
Angie Driscoll
Coordinator
#333 - 110 Spadina Avenue, Toronto ON, M5V 2K4
Τηλ.: + 416 2032155 εσωτ.: 263
Ε-mail: adriscoll@hotdocs.ca   
Website: http://www.hotdocs.ca
Πηγές για τα στοιχεία:
Media Desk Hellas, Moonstone, Midiscript, Scuola Holden / Script & Pitch Workshops, Pilots, Maurits Binger Film Institute, Eurodoc, Hot Docs' Toronto Documentary Forum.Ενημέρωση: 28-01-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος