ShareThis

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΑΟΛΑ, 100 ερωτικές επιστολές

Στο καινούριο της βιβλίο "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΠΑΟΛΑ, 100 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ" (Εκδόσεις Λιβάνη) η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου γράφει για μια ιστορία ασυγκράτητου ερωτικού πάθους που διαδραματίζεται στην πιο ταραγμένη για την Ελλάδα περίοδο των ετών 1912-1923.


Βαλκανικοί πόλεμοι, δολοφονία του βασιλέως Γεωργίου Α΄, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, εθνικός διχασμός, μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, στρατιωτική επανάσταση, δίκη και εκτέλεση των Έξι στο Γουδί, δύο εξορίες της βασιλικής οικογένειας είναι τα συγκλονιστικά επεισόδια κατά τον ρου των οποίων εκτυλίσσεται μια περιπετειώδης ερωτική σχέση του βασιλέως Κωνσταντίνου Α΄ με τη μοιραία κόμισσα Πάολα φον Οστχάιμ.


Τον κρυφό αυτό έρωτα αποκαλύπτουν οι εκατό επιστολές που είχε στείλει ο Κωνσταντίνος στην Πάολα, τα χειρόγραφα των οποίων βρίσκονται σήμερα στο Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου των Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο. Τα κείμενα των επιστολών, που είναι γραμμένες στη γαλλική γλώσσα, δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε ελληνική μετάφραση και για πρώτη φορά έρχονται στο φως στοιχεία που δεν έχουν δημοσιευθεί πουθενά αλλού. Πρόκειται για ένα σπάνιο και μοναδικό ντοκουμέντο από το οποίο περνάει όλη η ιστορία της Ελλάδας όπως την έζησε ένας από τους κυριότερους πρωταγωνιστές που καθόριζε την εξέλιξή της και που γνώριζε όλα τα κρατικά απόρρητα και τη μυστική διπλωματία.


Με τα πολύτιμα στοιχεία των επιστολών συμπληρωμένα από την ιστορική έρευνα αναπλάθεται και ζωντανεύει στις σελίδες της παρούσας έκδοσης η εποχή της βασιλείας του Κωνσταντίνου Α΄. Τα πρόσωπα και οι χαρακτήρες τους, οι τόποι και οι χρόνοι, η πλοκή και τα γεγονότα είναι όλα αληθινά, μολονότι έχει κανείς την εντύπωση ότι διαβάζει ένα μυθιστόρημα δράσης, πάθους, αγωνίας, συγκρούσεων, μίσους, σκανδάλων, προδοσίας, δακρύων και απελπισίας με τραγικό τέλος.


H Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διδακτορικό στην Ιστορία. Εργάστηκε στον αθηναϊκό ημερήσιο Τύπο σαν ρεπόρτερ, αρθρογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και χρονογράφος με τα ψευδώνυμα ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ και ALTER EGO και είναι σήμερα χρονογράφος της εφημερίδας Εστία. Μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας.


Έχει τιμηθεί με το βραβείο δημοσιογραφίας Μπότση.


Σαν θεατρικός συγγραφέας έχει γράψει κείμενα για επτά θεατρικές επιθεωρήσεις και έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Παπαδούκα.


Σαν σεναριογράφος έχει γράψει μεταξύ άλλων μία τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του Κωστή Παλαμά και έχει διασκευάσει σε τηλεοπτική σειρά το μυθιστόρημα του Θράσου Καστάκη Η Φυλή των Ανθρώπων, που προβλήθηκαν από την ΕΤ.


Στα βιβλία που έχει εκδώσει, από τις συλλογές χρονογραφημάτων, περιλαμβάνονται τα Μια Ελληνίδα στον Πόλεμο του Βιετνάμ, η διδακτορική μελέτη Η Στάσις της Ρωσίας για την Κωνσταντινούπολιν και τα Στενά κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμον, Κωστής Παλαμάς, ο Δωδεκάλογος του Έρωτα, Η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Ελσίνκι, ένα μυθιστόρημα σε γαλλική γλώσσα που εκδόθηκε στο Παρίσι με τίτλο Au delà de la cloture, καθώς και τα έργα της Άτακτοι Ηγέτες, Μοιραίες Γυναίκες και 13 Δεκεμβρίου 1967.


 


 


Αθήνα 2011


Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


Σελίδες: 493


Τιμή: € 16,50 (με ΦΠΑ)Ενημέρωση: 17-01-2012

CLUB