Απεβίωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης
Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ένας από τους πολυγραφότερους σεναριογράφους και θεατρικούς συγγραφείς, το όνομά του οποίου συνδέθηκε με πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960, απεβίωσε στις 9 Αυγούστου, σε ηλικία 85 χρόνων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Ο Λαζαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927 και ξεκίνησε τη συγγραφική δραστηριότητά του το 1948. Δημοσίευε χρονογραφήματα, κινηματογραφικές και θεατρικές κριτικές, δοκίμια και σχόλια σε εφημερίδες της Aθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της Nέας Yόρκης. Εργαζόταν και στον κινηματογραφικό Aστέρα, κινηματογραφικό περιοδικό της εποχής.
Υπήρξε συνεργάτης του Nίκου Tσιφόρου και βοηθός σκηνοθέτη του Aλέκου Σακελλάριου, γράφοντας σενάρια για πολλές κινηματογραφικές εταιρείες.
Το όνομά του συνδέθηκε με πολλές ταινίες άλλοτε ως παραγωγός, άλλοτε ως σκηνοθέτης και κυρίως ως σεναριογράφος. Μεταξύ των οποίων οι: «Η Χιονάτη και τα εφτά γεροντοπαλλήκαρα», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Η 7η μέρα της δημιουργίας», «Ασύλληπτο κορόϊδο», «Ξένοιαστος παλαβιάρης», «Ποιος Θανάσης», «Τα παιδιά της πιάτσας», «Ο Μπλοφατζής», «Ολοκαύτωμα», «Φαλακρός μαθητής», «Λαός και κολωνάκι», «Ο ποδόγυρος», «Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα», «Κλειστά παράθυρα», «Γεύση από Ελλάδα».
Από τα θεατρικά έργα του ξεχωρίζουν τα : «Ο τρελός του Λούνα Πάρκ», «Οδός Ευκαιρίας», «Δώδεκα μήνες καλοκαίρι», «Φου-ο αετός και τα σπουργίτια», «Η μεγάλη μηχανή», «Πρόσεχε την ντουλάπα», «Οι αισιόδοξοι», «Τα γυμνά σκάνδαλα», «Το κλουβί με τις τρελλές» (διασκευή σε μιούζικαλ) και «Ου μπλέξεις».
Τα τελευταία χρόνια έγραφε επιφυλλίδες για τον πολιτισμό, το θέατρο και την πολιτική στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής».
Ενημέρωση: 26-08-2012