ShareThis

Νέο βραβείο «Λ.Ρικάκη» για ντοκιμαντέρ

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) θεσπίζει το βραβείο «Λουκία Ρικάκη» για σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ, που συνοδεύεται από 3.000 ευρώ, δωρεά της οικογένειας της εκλιπούσας.


Η ΕΑΚ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα κινηματογραφικά βραβεία. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 2 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Οι ταινίες «11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου» του Νίκου Kορνήλιου, «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Το Αγόρι τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου,«Η Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου και «J.A.C.E» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι υποψήφιες για το βραβείο μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, που απονέμεται στους παραγωγούς των ταινιών.


Είναι η τέταρτη χρονιά που η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) απονέμει τα βραβεία της. Ο αριθμός των υποψήφιων ταινιών, που μετείχαν στην ψηφοφορία για τα βραβεία ήταν 17 ταινίες μεγάλου μήκους, 10 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 36 ταινίες μικρού μήκους.


 Όλες τις υποψηφιότητες για τα βραβεία της ΕΑΚ μπορείτε να δείτε εδώ


Η πρόεδρος της ΕΑΚ, Κατερίνα Ευαγγελάκου, έκανε λόγο για «τεράστια γκάμα ελλήνων κινηματογραφιστών, που παράγουν έργο σε αντίξοες συνθήκες και σ' ένα κλίμα καταθλιπτικό, ανέχειας και απαξίωσης του ελληνικού πολιτισμού από την πολιτεία».


Σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός των ταινιών κυμαίνεται από 3.000 ευρώ, όπως π.χ. η ταινία «Ελκυστική ψευδαίσθηση» του Πέτρου Σεβαστίκογλου έως 1 εκ. ευρώ, το «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.


Η Κατερίνα Ευαγγελάκου ανακοίνωσε και δύο ειδήσεις που υπαγορεύονται - όπως είπε - από την αλληλεγγύη των επαγγελματιών κινηματογραφιστών. Η μια προέρχεται από τους διευθυντές φωτογραφίας, οι οποίοι συστήνουν την ένωση GSC και η άλλη από τους δημιουργούς ντοκιμαντέρ.


Βραβείο «Λουκία Ρικάκη»


Την ανάγκη να ζωντανέψει τη μνήμη της Λουκίας Ρικάκη, εξέφρασε η μητέρα της, στην εκδήλωση της ΕΑΚ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.


«Πριν φύγει η Λουκία μου είπε πως αν η ζωή τελειώνει στα 50 χρόνια, τότε την έχω ζήσει στα κόκκινα», χαιρέτησε συγκινημένη η μητέρα της πρόωρα χαμένης σκηνοθέτιδος. Ευχαρίστησε την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, που αποδέχθηκε την πρότασή της για το βραβείο που φέρει το όνομα της Λουκίας.


Πηγή:  www.enet.gr Νέο παράθυρο



Ενημέρωση: 19-03-2013

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος