ShareThis

Το Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στο Παρίσι

Επιστρέφει στο Παρίσι, ύστερα από απουσία τεσσάρων ετών, το «Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου». Θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Balzac, από τις 20 έως 25 Μαρτίου, με μια επιλογή από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού σινεμά της διετίας που πέρασε.


Το Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στο Παρίσι Επιστρέφει στο Παρίσι, ύστερα από απουσία τεσσάρων ετών, το «Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου».


Το 7ο Πανόραμα, που θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών που ξεχώρισαν από την ελληνική παραγωγή, είτε λόγω της εμπορικής τους επιτυχίας είτε λόγω της διακεκριμένης φεστιβαλικής τους πορείας.


Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν οι ταινίες «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» και «Αν» που έσπασαν το ελληνικό box office, ο «Άδικος Κόσμος» και «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» που διακρίθηκαν σε μεγάλα φεστιβάλ και τα δύο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ «Πρώτη Ύλη» και «Σμύρνη, η καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης».


Το Πανόραμα θα ανοίξει τιμητικά με την προβολή της «Αναπαράστασης», του Θόδωρου Αγγελόπουλου, την οποία θα προλογίσει ο πρόεδρος της γαλλικής Ταινιοθήκης, Κώστας Γαβράς. Θα ολοκληρωθεί με τις «Αλπεις», του Γιώργου Λάνθιμου, παρουσία του σκηνοθέτη.


Οι περισσότερες προβολές θα γίνουν παρουσία των δημιουργών. Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων οι Μενέλαος Καραμαγγιώλης (σκηνοθέτης του J.A.C.E), Φίλιππος Τσίτος («Άδικος Κόσμος»), Χριστόφορος Παπακαλιάτης («Αν»), Πέτρος Σεβαστίκογλου («Attractive Illusion») και Γιώργος Σιούγας («Το Γάλα») προκειμένου να παρουσιάσουν τις ταινίες τους στο γαλλικό κοινό.


Πηγή: enet.gr Νέο παράθυρο



Ενημέρωση: 19-03-2013

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος