ShareThis

Ανακοίνωση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος


Η απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα της ΕΡΤ, τα οποία οι ίδιες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν με τις πολιτικές ασφυκτικού ελέγχου και ανεξέλεγκτων διορισμών "ημετέρων" που εφαρμόζουν επί τόσα χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το "μαύρο" στις οθόνες.

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα, υπονομεύει την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καταστρατηγεί την ελευθερία της έκφρασης και αμαυρώνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Η ΕΣΕ συμπαρίσταται στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ και εκτιμά ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια για την εξυγίανση , την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να γίνει με κλειστά τα κανάλια. Για αυτό η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει άμεσα .

Η δημόσια τηλεόραση όχι μόνο πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, αλλά και να αναβαθμιστεί ο ενημερωτικός και ο πολιτιστικός της ρόλος. Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς τους σεναριογράφους αλλά και γενικότερα για τους Έλληνες κινηματογραφιστές, να παραμείνει ενεργός ο πόρος του "1,5%", με τον οποίο η ΕΡΤ συνδράμει αποφασιστικά την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή.

Ως ΕΣΕ θέλουμε μια ΕΡΤ πλουραλιστική και ακηδεμόνευτη που να ενημερώνει τους πολίτες και να προάγει τον πολιτισμό μας εντός και εκτός Ελλάδας, με ποιοτικό πρόγραμμα που δεν θα προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αισθητική μας.

Κάθε άλλη προσπάθεια για επανάληψη πρακτικών και αντιλήψεων του παρελθόντος θα μας βρει κατηγορηματικά αντίθετους.

ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



Ενημέρωση: 14-06-2013

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος