ShareThis

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου

H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου με ελεύθερη θεματολογία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.


Σε μια εποχή που και τα τηλεοπτικά σενάρια έχουν «θεατρικούς διαλόγους», καθώς και θεματικές ενότητες με δομή «μονόπρακτου», η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλούν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα έργα τους, συμμετέχοντας στη μία ή και στις δύο κατηγορίες:

 

1η. Πρωτότυπου* θεατρικού έργου, με κείμενα έως 90 σελίδες
2η. Πρωτότυπου* θεατρικού έργου, με κείμενα έως 30 σελίδες

 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2021, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση του έργου στην ΕΣΕ (τύποι έργου αντιστοίχως: Θεατρικό έργο μέχρι 90 σελίδες | Θεατρικό έργο μέχρι 30 σελίδες (Μονόπρακτο)), στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/


Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 90 σελίδες | 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 30 σελίδες (Μονόπρακτο)):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

 

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση  στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση info@senariografoi.gr.

Κόστος κατοχύρωσης για τα θεατρικά έργα μέχρι 90 σελίδες 35 ευρώ + Φ.Π.Α. 24% = 43,40
Κόστος κατοχύρωσης για τα θεατρικά έργα μέχρι 30 σελίδες (μονόπρακτα) 20 ευρώ + Φ.Π.Α. 24% = 24,80

Οιοδήποτε στοιχείο εντός του pdf αρχείου του έργου που αποκαλύπτει την ταυτότητα του συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο κ.λπ) θέτει αυτομάτως το έργο εκτός διαγωνισμού. 

Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Τελικά αποτελέσματα στις 14 Δεκεμβρίου 2021. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email info@senariografoi.gr


Όροι συμμετοχής:

  • Τα έργα οφείλουν να είναι γραμμένα στην ελληνική.
  • Η γραμματοσειρά πρέπει να είναι των 12 στιγμών σε μονό διάστιχο.
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό του ήδη κατοχυρωμένου έργου υποβάλλεται, δηλώνοντας τον οριστικό κωδικό κατοχύρωσης που λαμβάνει ο κάθε μετέχων στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει (βλ. βήματα 1 και 2 ανωτέρω)
  • Η υποβολή των θεατρικών έργων και των δύο κατηγοριών θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα λήξει την 30η Σεπτεμβρίου 2021.
  • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά την τελετή απονομής των βραβείων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την 14η Δεκεμβρίου 2021.

 

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό τα θεατρικά έργα να μην έχουν παρουσιασθεί οπουδήποτε ακόμα και υπό μορφή αναλογίου, να μην έχουν εκδοθεί και να μην έχουν λάβει μέρος σε προγενέστερο διαγωνισμό εκτός εάν έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές και επανακατοχυρωθεί εντός του 2021.

Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

 

Τα βραβεία, προσφορά του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και της Εθνικής Τράπεζας, είναι τα εξής:
Τα τρία (3) βραβευμένα θεατρικά (30 σελίδων) έργα θα παρουσιαστούν σε σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε παραγωγή του Ιδρύματος με τη συνεργασία και τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Σ.Ε. ως προς την επιλογή των συντελεστών. Επίσης, το πρώτο θα εκδοθεί σε έναν τόμο μαζί με το θεατρικό των 90 σελίδων, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.
Το πρώτο θεατρικό (90 σελίδων) έργο θα εκδοθεί μαζί με το πρώτο των 30 σελίδων από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Τα βραβεία, προσφορά της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, είναι τα εξής:
- Τα τρία (3) βραβευμένα θεατρικά (30) σελίδων θα λάβουν μετάλλιο.
- Το πρώτο θεατρικό (90 σελίδων) έργο θα λάβει μετάλλιο. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο και συμβολικό έπαθλο.
Τιμητικές περγαμηνές και συμβολικό έπαθλο θα λάβουν όσοι τιμηθούν με έπαινο.

Βραβείο ΥΠ.ΠΟ.Α.
Το ΥΠ.ΠΟ.Α. θέσπισε βραβείο παραγωγής του έργου (90 σελίδων), επί σκηνής ή αναλογίου, αναλόγως με το κόστος, από την Ε.Σ.Ε. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει μέλος της Ε.Σ.Ε. και μετέχουν ηθοποιοί που επιλέγονται κατόπιν audition.

Σε περίπτωση που δεν κατατεθούν τουλάχιστον 20 έργα σε κάθε κατηγορία η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα είτε να δώσει λιγότερα βραβεία, ή να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο.

Για ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο www.senariografoi.gr καθώς και www.mcf.gr. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την κυρία Πηγή Πιφέα στη διεύθυνση ppifea@mcf.gr και στο +30 210 3418 550 ή με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος στη διεύθυνση info@senariografoi.gr.



Ενημέρωση: 01-01-2021

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος