ShareThis

Bigbang: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου για ταινίες μέχρι 7 λεπτά είναι πραγματικότητα. Το BigBang δε διεξάγεται σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα, αλλά στο διαδίκτυο και δέχεται αιτήσεις συμμετοχής όλο το χρόνο.

Το BigBang online film festival είναι ένα Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού Μήκους που απευθύνεται σε νέους κινηματογραφιστές, σε ανθρώπους που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο και τις νέες τεχνολογίες, το animation, το video art, γενικώς σε όσους αγαπούν την κινούμενη εικόνα και εμπνέονται από αυτήν. 
Ο φετινός κύκλος του Bigbang τελειώνει στις 31 Μαϊου, ωστόσο μπορείτε να στείλετε συμμετοχές, για τον επόμενο κύκλο του Bigbang που ξεκινάει το Σεπτέμβριο. Yπάρχουν δύο τμήματα: το "διαγωνιστικό" για ψηφιακές ταινίες και το "μικρό πανόραμα" για κλασσικές ταινίες γυρισμένες σε film ή ψηφιακές που δεν εντάσσονται στο διαγωνισμό. Μπορούν να συμμετέχουν όλων των ειδών ταινίες (φιξιόν, ντοκιμαντέρ, κινούμενο σχέδιο, video clips, video art και flash video). Όλες οι ταινίες μένουν για 12 μήνες στο διαδίκτυο, ενώ για κάθε ταινία υπάρχει συμπληρωματικό υλικό (φωτογραφίες, mp3, συντελεστές, making of κτλ). Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να στείλετε τη δουλειά σας, με μόνη προυπόθεση να μην ξεπερνά τα 7 λεπτά. 

Aν και κάθε αρχή και δύσκολη, οι άνθρωποι του διαδικτυακού φεστιβάλ ελπίζουν να στηριχθεί με δυναμικό τρόπο από το ίδιο το κοινό του, αλλά και από την πολιτεία. Ήδη στο www.bigbang.gr υπάρχουν 45 ταινίες μικρού μήκους, ενώ κάθε μήνα ανεβαίνουν καινούργιες. Το Big Bang έχει 1.019 μέλη και 5.272 συνδρομητές newsletter. Ήδη ψήφισαν 977 άτομα και έχουν σχολιάσει 351. 
Ο φετινός κύκλος του Bigbang τελειώνει στις 31 Μαϊου. Μετά θα μπορείτε να στείλετε συμμετοχές, ωστόσο οι ταινίες θα ανέβουν στον επόμενο κύκλο του Bigbang, από το Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε συνεχίζουν οι ψηφοφορίες και τότε θα ανακοινωθούν και οι νικητές του φετινού Bigbang.

Έχοντας ADSL, μπαίνετε γρήγορα και απολαμβάνετε καλύτερη δυνατή ποιότητα σε ταχύτητα, εικόνα και ήχο. Με ISDN σύνδεση θα παρακολουθήσετε τις ταινίες σε πιο χαμηλή ανάλυση και καλό είναι να αποφεύγετε τις ώρες traffic! Υπομονή! Αφού τις παρακολουθήσετε, σχολιάζετε και βαθμολογείτε. Τι περιμένετε;

Μέσα στο καλοκαίρι θα ταξιδέψουν οι ταινίες σε διάφορες προβολές στην Αθήνα.
Εσείς θα μπορείτε να τις δείτε live!



Πηγή για τα στοιχεία: BigBang online film festival



Ενημέρωση: 25-05-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος