ShareThis

1o Συνέδριο Ευρωπαϊκού Σεναρίου

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εργασιών του Balkan Fund, παρουσιάζει το 1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Σεναρίου. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Το 1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Σεναρίου διοργανώνεται σε συνεργασία με την FSE (Federation of the Screenwriters in Europe - Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σεναριογράφων, που ενώνει 9.000 σεναριογράφους και 21 εθνικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη), το Robert Bosch Stiftung, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου EFA, το FFA, την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Συνέδριο έχει ως στόχο να συζητηθεί η κατάσταση της ευρωπαϊκής σεναριογραφίας και η θέση των σεναριογράφων, τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική Ευρώπη, σε μια εποχή που τα πράγματα αλλάζουν ριζικά, λόγω της παγκοσμιοποίησης και των νέων τεχνολογιών. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα αμέσως μετά το Balkan Fund (21-22 Νοεμβρίου), πράγμα που θα επιτρέψει τη συμμετοχή των σημαντικών καλεσμένων του και των συμμετεχόντων σεναριογράφων του εργαστηρίου και στο Συνέδριο. Η διοργάνωση του Συνεδρίου είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο γιατί η Θεσσαλονίκη θα συγκεντρώσει, για πρώτη φορά, έναν τόσο μεγάλο αριθμό επαγγελματιών σεναριογράφων και από τη Δυτική και από την Ανατολική Ευρώπη, όσο και επειδή θα παρέχει τον απαραίτητο χώρο για να αναπτυχθούν καίρια ζητήματα σε πρακτικό και φιλοσοφικό επίπεδο που αφορούν όλες τις πτυχές του σεναριογραφικού κόσμου.

Το πρόγραμμα θα αποτελείται από τρεις θεματικούς κύκλους και θα φωτίσει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες θεματικές:
Πνευματικά δικαιώματα και moral rights στα ονομαζόμενα droit d'auteur states: θεωρία και πράξη.
Η οικονομική πλευρά της ανάπτυξης σεναρίου: ταμεία σεναρίου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Η εξέλιξη του επαγγέλματος του σεναριογράφου. Κατά πόσο θα αλλάξουν οι νέες τεχνολογίες τη σεναριογραφία;

Τις εργασίες του Balkan Fund επιμελούνται η Χριστίνα Kallas-Καλογεροπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια, η Λουκία Ρικάκη, συντονίστρια και η Αγγελική Βέργου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  
E-mail: balkanfund@filmfestival.gr



Πηγή: FSE, Balkan Fund


Ενημέρωση: 20-11-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος