ShareThis

Σέντρα στον πολιτισμό, κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό

Σε μια συμβολική κίνηση κατά του ρατσισμού, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) διοργανώνει φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών ηθοποιών, το Σάββατο 28 Μαίου, στο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή.


Η νεοελληνική κοινωνία, κομμάτι των πολύπαθων Βαλκανίων, γνωρίζει συνεχώς μεγάλες αλλαγές και νέες προκλήσεις, ενώ παράλληλα, φαινόμενα ξενοφοβίας, ρατσισμού και βίας παραμονεύουν και γιγαντώνονται στο πλαίσιο μιας δύσκολης και ανταγωνιστικής καθημερινότητας.


Τα απαράδεκτα και επικίνδυνα γεγονότα βίας και ρατσισμού που εκδηλώθηκαν στον πρόσφατο αγώνα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Ελλάδας και Αλβανίας, κάτω από την ανοχή και την αδιαφορία των σκεπτόμενων πολιτών, υπονόμευσαν μια αθλητική εκδήλωση που –όπως και κάθε πολιτιστική– προάγει το πνεύμα συναδέλφωσης των λαών και το ξύπνημα των πιο ευγενικών συναισθημάτων των ανθρώπων.

Με την αφορμή αυτών και δεκάδων άλλων παρόμοιων δυσάρεστων γεγονότων που έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών διοργανώνει φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των ελλήνων ηθοποιών και των ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, σε μια συμβολική κίνηση κατά της βίας και του ρατσισμού.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαίου, στις 4:00 μμ, στο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή (απέναντι από την Πανεπιστημιούπολη) θα περιλαμβάνει ακόμα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συνεργασία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, σε μια μουσική και χορευτική γέφυρα παραδοσιακών ρυθμών και μύθων που έλληνες και αλβανοί γνωρίσαμε από την παιδική μας ηλικία.

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, 25 ηθοποιοί και παράγοντες της πνευματικής ζωή της Αλβανίας θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα, σε χώρους και τόπους που σφραγίζουν την πολιτιστική μας ταυτότητα, ενώ μια αντίστοιχη ομάδα ηθοποιών από την Ελλάδα θα επισκεφθεί τα Τίρανα.

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος στηρίζει την προσπάθεια του ΣΕΗ και, στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού κλίματος καταρχήν, εύχεται καλή κερκίδα και μια δυνατή ..ισοπαλία!


Πληροφορίες για την εκδήλωση:
ΣΕΗ, 210-3817369 και 210-3833742
e-mail: sei@sei.gr  
website: www.sei.gr



Ενημέρωση: 26-05-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος