ShareThis

Διεθνής Διαγωνισμός Σεναρίου Μεγάλου Μήκους με θέμα την Κύπρο

Κατόπιν παράκλησης αρκετών ανθρώπων που επιθυμούν να μετάσχουν στο διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ" δόθηκε παράταση έως την 8η Μαΐου 2016.



ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ

18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεθνής Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ»

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα προκηρύσσουν:

Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους:
Πρωτότυπου Έργου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με θέμα την ΚΥΠΡΟ.

Η θεματολογία παραμένει ευρύτατη καθώς δύναται να περιλάβει αρχαιολογικά, ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά και κάθε είδους θέμα που αναφέρεται στην Κύπρο και την μακραίωνη ιστορία της όπως επίσης και θέματα που αφορούν προσωπικότητες της Κύπρου, που έζησαν στην Κύπρο η αλλαχού. Τέλος θα γίνουν δεκτά και σενάρια που πραγματεύονται τις σχέσεις της Κύπρου με άλλους λαούς.

Κατόπιν παράκλησης αρκετών ανθρώπων που επιθυμούν να μετάσχουν στο διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ" δόθηκε παράταση έως την 8η Μαΐου 2016.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους στον διαδικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. www.senariografoi.gr (ειδάλλως με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ GR37 0171 8390 0068 3913 5579 922) όπως το αποστείλουν ηλεκτρονικά σε μορφή PDF, μαζί με την απόδειξη κατοχύρωσης που θα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 8η Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση akak1@hotmail.com. Οι κάτοικοι Κύπρου μπορούν να κατοχυρώνουν και στην Κύπρο. Αρχικά στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια με ένορκο δήλωση στο Δικαστήριο με αποστολή στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

Για την κατάθεση απαιτούνται: α) δύο αρχεία του υποψήφιου σεναρίου: ένα με τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (όνομα συγγραφέα, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα κ.ά.). και ένα άλλο χωρίς στοιχεία (για τις επιτροπές αξιολόγησης), β) το πιστοποιητικό κατοχύρωσης της Ε.Σ.Ε.(ή το παραστατικό της τραπέζης).

Anyone can participate by sending a screenplay with any subject concerning Cyprus or Cypriots, even stories that don't necessarily take place on the island of Cyprus, nor have as characters Cypriots. Deadline 8 May 2016. All participants, besides the Cypriots who can fortify their screenplay in Cyprus, need to fortify their screenplay in the Scritwriters' Guild of Greece (30.75 euros) either through ESE's site or by depositing the fee at Piraeus Bank of Greece GR37 0171 8390 0068 3913 5579 922. Then they should send the bank's receipt and the screenplay to akak1@hotmail.com

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.senariografoi.gr και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά στο τηλέφωνο 6932.089.819.


 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιοδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αποτελεί άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.

Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφ΄ όσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων.

Το σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές η διορθωμένες σελίδες του σεναρίου, μετά την εκ μέρους της Ε.Σ.Ε δηλωμένης αποδοχής του σεναρίου.

Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα, και σε επαγγελματικό Format (βλέπε δείγμα σεναρίου στο τέλος του κειμένου), καλόν είναι να μην υπερβαίνει τις 120 σελίδες (με στοιχεία των 12 στιγμών σε διάστιχο 12) και καλόν είναι να συνοδεύεται από περίληψη 50 γραμμών (προαιρετικό)

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας.
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος
5 σημεία για την δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων.
5 σημεία για τους διάλογους.

Απόδειξη κατάθεσης και συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η απόδειξη (πιστοποιητικό) κατοχύρωσης του σεναρίου είτε στο ειδικό τμήμα της Ιστοσελίδας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www. senariografoi. gr, είτε με αποστολή της ένορκης δήλωσης των Κυπριακών δικαστηρίων.

Θα συσταθούν τριμελείς επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε. στην Ελλάδα και ισάριθμες τριμελείς επιτροπές στην Κύπρο. Τα ονόματα των μελών των δύο επιτροπών δεν θα ανακοινωθούν.

Τελικά αποτελέσματα μέχρι 8 Ιουλίου 2016. Τα ονόματα των νικητών θα γνωστοποιηθούν στο κοινό κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων πλην των προερχομένων από την επαρχία η το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται στην τελετή απονομής των βραβείων.

Το σενάριο των νικητών θα κατατεθεί από εταιρία παραγωγής στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη ΣΕΚιν και την ΕΡΤ προκειμένου οι εν λόγω οργανισμοί / επιτροπές να μελετήσουν το ενδεχόμενο χρηματοδότησης τους.

Οι νικητές, σε ειδική τελετή, θα λάβουν από ένα tablet καθώς και από μια τιμητική πλακέτα. Το δε πρώτο σενάριο θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Η Ε.Σ.Ε. θα καλύψει το κόστος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του επομένου έργου, που θα μετάσχει στον διαγωνισμό, όσων λάβουν έπαινο.

ΔΕΙΓΜΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
(Μορφή αρχείου .doc - Ενημέρωση: 01/10/2015)



Ενημέρωση: 05-02-2016 (Δημιουργία: 01-10-2015)

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος