ShareThis

Γραφής ένεκεν…

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμούν τους σεναριογράφους Βαγγέλη Γκούφα, Πάνο Κοντέλη, Λάκη Μιχαηλίδη και Γιάννη Τζιώτη για την προσφορά τους στον ελληνικό κινηματογράφο.
Τιμητικές πλακέτες θα απονεμηθούν στους τέσσερις σεναριογράφους, από τον Πρόεδρο της ΕΣΕ, Αλέξανδρο Κακαβά και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη, σε τιμητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Τώνια Μαρκετάκη»:

την Τρίτη 21 Νοεμβρίου (και ώρα 17:00) θα τιμηθεί ο βραβευμένος με Βραβείο Κινηματογραφικού Σεναρίου, Βαγγέλης Γκούφας. Θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος και θα προβληθεί η ταινία Το ταξίδι (σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο Βαγγέλη Γκούφα, 1962)

την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου (και ώρα 16:45) θα τιμηθεί ο βραβευμένος με Βραβείο Κινηματογραφικού Σεναρίου, Πάνος Κοντέλης. Θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου και θα προβληθεί η ταινία Διωγμός (σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου και σενάριο Πάνου Κοντέλη, που τιμήθηκε με τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 1964).

την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου (και ώρα 16:45) θα τιμηθεί ο πολυγραφότερος και από τους πλέον επιτυχημένους εισπρακτικά σεναριογράφους, Λάκης Μιχαηλίδης. Θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης και θα προβληθεί η ταινία Η αρχόντισσα και ο αλήτης (σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη, 1968).

την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (και ώρα 16:30) θα τιμηθεί ο καταξιωμένος σεναριογράφος, ιδρυτής και στυλοβάτης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Γιάννης Τζιώτης. Θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκαλενάκης και θα προβληθεί η ταινία Ντάμα Σπαθί (σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη και σενάριο Γιάννη Τζιώτη, 1966).




Συμμετέχοντα μέλη:
Βαγγέλης Γκούφας
Πάνος Κοντέλης
Λάκης Μιχαηλίδης
Γιάννης Τζιώτης
Ενημέρωση: 20-11-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος