ShareThis

Press Room

 Σελ. 7 Από: 9: << < > >>

Αναλυτικά

Ο σκηνοθέτης επιτέθηκε στον σεναριογράφο


 


Του Γιάννη Ζουμπουλάκη


Ενημέρωση: 13-11-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Μόλις οκτώ νέα ελληνικά σίριαλ προγραμματίζονται για φέτος, ενώ η ημερομηνία της πρεμιέρας αναζητείται ακόμα.


Του Μιχάλη Χριστοδούλου


Ακόμα πιο συγκρατημένη, με ακόμα περισσότερες περικοπές εμφανίζεται τη νέα σεζόν η ελληνική τηλεόραση. Η οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την τηλεοπτική βιομηχανία, η οποία εισέρχεται φέτος σε μια από τις πιο δύσκολές χρονιές της.


Ενημέρωση: 27-10-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Του Νίνου Φενέκ Μικελίδη


 


Το θέμα της διάχυσης μιας ιδέας σε ό,τι αφορά το κινηματογραφικό έργο έφεραν στο προσκήνιο οι «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, που κέρδισαν το βραβείο σεναρίου στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Βενετίας.


Ενημέρωση: 17-10-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

To ταξίδι του 5ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.


Ενημέρωση: 14-10-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Έναρξη Φεστιβάλ Δράμας


19-24 Σεπτεμβρίου 2011


Ενημέρωση: 16-09-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει καθιερωθεί ως το πιο in φεστιβάλ της πόλης των Αθηνών. Γι’ αυτό άλλωστε, αν και φεστιβάλ ιδιωτικών συμφερόντων (της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος), το στηρίζουν ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Πολιτισμού, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ (μέσω της υπηρεσίας Conn-X). Όλους αυτούς τους υποστηρικτές, δεν παρέλειψε να τους αναφέρει και να τους ευχαριστήσει εξαρχής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, και κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης. Βλέπεις, σε εποχές σαν κι αυτή, δεν χωράνε λεονταρισμοί και ακροβασίες, χωρίς υποστήριξη.


 


* Του Νέστορα Πουλάκου


Ενημέρωση: 12-09-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά
O Γιώργος Λάνθιμος παραλαμβάνει το βραβείο στο Palazzo del Cinema της Βενετίας

Ακόμα μια διεθνής διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο, του οποίου η ταινία Άλπειςκέρδισε το Βραβείο Σεναρίου το Σάββατο στην 68η Μόστρα. Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίππου.


Ενημέρωση: 11-09-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Υπήρξε αίτημα δεκαετιών και να που τώρα τα φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής είναι πλέον πραγματικότητα. Το Flix ζήτησε από τον σκηνοθέτη Μάρκο Χολέβα, τον άνθρωπο που εισηγήθηκε το πλαίσιο για την εφαρμογή τους στην Ελλάδα να αναλύσει το μέτρο που βάζει τέρμα στο μονοπώλιο του κρατικοδίαιτου ελληνικού κινηματογράφου.


Ενημέρωση: 23-08-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Το ενδεχόμενο να εισαγάγει προαιρετική ενιαία προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και άλλα οπτικοακουστικά προϊόντα, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια να ξεμπερδέψει με τη «ζούγκλα» των εθνικών καθεστώτων στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και να αυξήσει την πρόσβαση της ΕΕ στα πολιτιστικά έργα σύμφωνα με κείμενο που ήρθε στα χέρια της EurActiv.


Ενημέρωση: 18-07-2011 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Του Άκη Καπράνου


Και, που λέτε, ο άνεμος παρέσυρε την Ομίχλη. Η χάβρα των επαναστατημένων κινηματογραφιστών καταλάγιασε. Οι συνδικαλιστικές φαγωμάρες χαλάρωσαν.


Ενημέρωση: 03-07-2011 | Περισσότερα...

 Σελ. 7 Από: 9: << < > >>

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος