ShareThis

Δραστηριότητες

 Σελ. 1 Από: 45: > >>

Αναλυτικά

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος προσκληθείς από την Ειρήνη Σταματούδη παρέστη στην εκδήλωση της Cisac "Challenging Issues in Copyright and Collective Management" που έλαβε χώρα στην Ακαδημία Αθηνών με ομιλητές την καθηγήτρια της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ειρήνη Σταματούδη και τον καθηγητή της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου του Nottingham Paul Torremans.


Ενημέρωση: 18-04-2024 (Δημιουργία: 18-04-2024) | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, επίσης γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομιάς, ο Δήμος Ηλιούπολης οργανώνει εκδήλωση την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ώρα 19:30 στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ με παρουσίαση του θεατρικού μονόπρακτου «Greece I’m coming home»: «Ελλάδα, έρχομαι σπίτι» σε σκηνοθεσία/κείμενο του Ηλιουπολίτη και μέλους της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Χρήστου Αρφάνη.
Ενημέρωση: 18-04-2024 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

«Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40» και δεν το…χάνεις! ​Η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που για 5 συνεχή χρόνια ακολουθεί μια ξέφρενη πορεία​, ​επισκέπτεται την Αθήνα και κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Μικρό Μπρόντγουαιη στις 21.00. Μόνο για 3 παραστάσεις!


Ενημέρωση: 15-04-2024 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

“ΕΛΛΑΣ ΚΟΜΠΛΕ”   της Αλμπέρτα Τσοπανάκη 
Μαύρη-σατιρική - σουρεαλιστική -  μουσικοθεατρική παράσταση.


Ενημέρωση: 08-04-2024 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς παρέστη στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρώην Προέδρου και μέλους της Ε.Σ.Ε. Στάθη Βαλούκου, έκδοση του οίκου Αιγόκερως του Γιάννη Σολδάτου.


Ενημέρωση: 08-04-2024 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς προσκληθείς από τη συγγραφέα/σκηνοθέτη Βάσια Αργέντη παρέστη στην παρουσίαση του εκδοθέντος θεατρικού της έργου "Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ" από τις εκδόσεις Έναστρον. 


Ενημέρωση: 08-04-2024 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς επισκέφθηκε το νέο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μετρονόμος, Ζωοδόχου Πηγής 8 και Σόλωνος, του Θανάση Συλιβού προκειμένου να του ευχηθεί να γνωρίσει ημέρες δόξας και παρεμπιπτόντως να προμηθευτεί το τεύχος 83 του Μετρονόμου (Ιαν.-Μάρτιος 2024) που πέραν του CD του Πάνου Κατσιμίχα φιλοξενεί άρθρο του Αλεξάνδρου Κακαβά με θέμα τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Στίχων που διανύει μετά από 5 επιτυχημένους χρόνους, τον 6ο χρόνο διεξαγωγής του, πάντα σε συνεργασία με τον Γιώργο Αλτή και τον Θανάση Συλιβό.


Ενημέρωση: 02-04-2024 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στάθη Βαλούκου "Ο πόλεμος δεν τελείωσε ακόμη" από τις εκδόσεις Αιγόκερως και τη Σχολή Σταυράκου στη Σχολή Κιν/φου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου Πατησίων 65.


Ενημέρωση: 29-03-2024 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

 ΙΤ: Λοιπόν «Εν αρχήν ο λόγος» γνωστό αυτό οι μόνοι που διαφωνούν παρόλο που δεν θα έπρεπε είναι κάποιοι Έλληνες κινηματογραφιστές, ειδικά της νέας γενιάς μετά το 70 οι οποίοι θεώρησαν ότι το σενάριο ίσως είναι περίπου περιττό άσε που εκείνοι μπορούν να τα γράψουν αυτοί καλύτερα σεναριογράφους. Υπήρχαν βέβαια σκηνοθέτες που ήταν και καταπληκτικοί σεναριογράφοι ο Σακελλάριος, ο Τζαβέλλας, ο Δαλιανίδης. Κάποτε είχα ρωτήσει τον Βασίλη Γεωργιάδη - ήταν και αυτός σπουδαίος σκηνοθέτης όπου δύο φορές προτάθηκε για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με «Τα κόκκινα φανάρια» και «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» - πως και δεν γράψατε τα σενάρια εσείς  και μου είπε γιατί να φάω τη δουλειά ενός ανθρώπου που θα την κάνει σίγουρα καλύτερα από μένα; Άλλωστε εγώ σαν σκηνοθέτης μπορώ να επέμβω σε ένα σενάριο και να κάνω χίλια δύο πράγματα. Με αυτό τον τρόπο βέβαια όχι μόνο έγινε κακό στο Ελληνικό σινεμά αλλά σιγά σιγά άρχισαν να χάνονται και οι σεναριογράφοι. Τελευταία, αρκετά χρόνια ευτυχώς, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος έχοντας πρόεδρο της τον Αλέξανδρο Κακαβά ο οποίος είναι σεναριογράφος κανονικός, δηλαδή όχι στα μυαλά και στο κεφάλι του, και κάνει πράγματα για να διαδώσει το πόσο σημαντικό είναι το σενάριο σε όλα τα πράγματα στην κινούμενη εικόνα. Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον κύριο Αλέξανδρο Κακαβά τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε για να μας πει για αυτά τα 35 χρόνια της Ε.Σ.Ε  Καλησπέρα σας.  


Ενημέρωση: 29-03-2024 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος προσκληθείς από τον ομότιμο καθηγητή Αθανάσιο Διαμαντόπουλο παρέστη στην παρουσίαση του εξαιρετικού ιστορικού βιβλίου του "Χωρίς Στέμμα" των εκδόσεων Πατάκη στην αίθουσα "Γιάννης Μαρίνος' του Μεγάρου Μουσικής.


Ενημέρωση: 28-03-2024 | Περισσότερα...

 Σελ. 1 Από: 45: > >>

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος