en

Όλες οι Δραστηριότητες Σελ. 1 Από: 28: > >>

Αναλυτικά
Μελοποίηση Στίχων 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στίχου της Ε.Σ.Ε.

Είμασταν έτοιμοι! και η Ένωση Σεναριογράφων και ο Γιώργος Αλτής και οι υπόλοιποι συνθέτες Πέννυ Μπινιάρη, Φώτης Αποστολάρας, Φλωρεντία Ρήγα, Σπύρος Πανταζής και Αδαμ Παναγόπουλος.  


Ενημέρωση: 24-01-2022 | Περισσότερα...

Αναλυτικά
Η διασκευή της Σοφίας Σωτηρίου “Μάλιστα, κύριε Νώε” στην Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς (09/01-27/02/2022)

Η διασκευή της Σοφίας Σωτηρίου στο θεατρικό έργο «ο Δεύτερος Κατακλυσμός» του Δημήτρη Λέντζου και σε σκηνοθεσία του Διονύση Τσαφταρίδη .


Ενημέρωση: 14-01-2022 | Περισσότερα...

Αναλυτικά
Η παιδική παράσταση της Σοφίας Σωτηρίου «ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ» παρουσιάστηκε στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ παρουσίασε το έργο: «ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ». Η παιδική παράσταση της Σοφίας Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Ενημέρωση: 14-01-2022 | Περισσότερα...

Αναλυτικά
Διαγωνισμός Μονολόγων επί Σκηνής: Απλό

Η δημιουργική ομάδα των spots των μονολόγων


Ενημέρωση: 13-01-2022 | Περισσότερα...

Αναλυτικά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ "Η Απελευθέρωση της Μακεδονίας" μέρος Α'

Η Μακεδονία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των Μακεδονομάχων να διασφαλίσουν το ελληνικό στοιχείο κατά τον Μακεδονικό Αγώνα και, λίγο αργότερα, στην προσπάθεια των Ελλήνων να απελευθερωθούν από τον οθωμανικό ζυγό καινα επεκτείνουν την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας με τις σημαντικές νίκες τους στους Βαλκανικούς Πολέμους, με καθοριστική τη μάχη των Γιαννιτσών που λόγω της ήττας και της υποχώρησης του οθωμανικού στρατού, συνέβαλε στην παράδοση της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωση των ελληνικών πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας.


Ενημέρωση: 10-01-2022 | Περισσότερα...

Αναλυτικά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ Η Απελευθέρωση της Πρέβεζας

«Ήταν του Αγίου Γερασίμου. Ημέρα βροχερή. Ο κόσμος περίμενε με αγωνία. Ο Βασίλης ο Μπάλκος επληροφόρησε ότι άνθρωπος από τη Λευκάδα ανακοίνωσε κρυφά ότι τα ελληνικά στρατεύματα προελαύνουν στη Μακεδονία και ότι ο στρατός διέβη την γέφυρα της Άρτας. Ο κόσμος νόμισε ότι ήταν μπουμπουνητά γιατί η μέρα ήταν συννεφιασμένη. Το μεσημέρι οι πυροβολισμοί έγιναν αισθητότεροι. Τότε ο κόσμος κατάλαβε ότι ο στρατός προχωρεί προς την Πρέβεζα. Τη νύχτα έπαυσαν εντελώς οι πυροβολισμοί. Εγώ το βράδυ ετοίμαζα την ελληνική σημαία». Αναμνήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, διευθυντή τότε του Ημιγυμνασίου Πρεβέζη


Ενημέρωση: 07-01-2022 | Περισσότερα...

Αναλυτικά
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ «Η ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα» 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 1948

Στις 27 Ιουνίου 1946 στο Παρίσι, στο Συμβούλιο των υπουργών των Εξωτερικών των τεσσάρων Δυνάμεων, αποφασίζεται να περιέλθουν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Απόφαση που στις 10 Φεβρουαρίου 1947 οδηγεί στην υπογραφή, εκ νέου στο Παρίσι, της συνθήκης ειρήνης μεταξύ των συμμάχων και των συνασπισμένων Δυνάμεων (και Ελλάδας) και της Ιταλίας, σύμφωνα με την οποία η Ιταλία εκχωρεί στην Ελλάδα με πλήρη κυριαρχία τα νησιά της Δωδεκανήσου και τις παρακείμενες νησίδες.


Ενημέρωση: 03-01-2022 (Δημιουργία: 22-12-2021) | Περισσότερα...

Αναλυτικά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: Θεόδωρος Δηλιγιάννης – Χαρίλαος Τρικούπης: Η απαρχή του δικομματισμού

Ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης υπήρξαν οι δύο κύριοι εκφραστές του πρώτου ελληνικού δικομματισμού, στα τέλη του 19ου αιώνα. Καθόρισαν μια 15ετή κοινοβουλευτική περίοδο, κατά την οποία οι εκλογικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν υπό ομαλές συνθήκες, έπειτα από μακρά περίοδο πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα. Ο Τρικούπης έμεινε γνωστός στην Ιστορία για το εκσυγχρονιστικό του έργο, αλλά και για την πτώχευση της Ελλάδας το 1893, ενώ ο Δηλιγιάννης ήταν αυτός που στην παράταξή του συγκέντρωνε και εξέφραζε όλες τις αντι-Τρικουπικές μάζες και τα στρώματα του λαού που θίγονταν από τις μεταρρυθμίσεις του Τρικούπη. Οι δυο τους εναλλάσσονταν στην εξουσία από το 1880 έως το 1895, οπότε απεβίωσε ο Χαρίλαος Τρικούπης.


Ενημέρωση: 31-12-2021 (Δημιουργία: 22-12-2021) | Περισσότερα...

Αναλυτικά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: Εμμανουήλ Μπενάκης – Σπυρίδων Μερκούρης: Ο διχασμός των αστών

Ο Εμμανουήλ Μπενάκης ήταν ένα πρόσωπο του ελληνισμού της διασποράς, ένας εξέχων έμπορος και επιχειρηματίας, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα, για να στηρίξει το νέο είδος αστισμού, τον βενιζελισμό. Από την άλλη, ο Σπυρίδων Μερκούρης από παλιά οικογένεια αγωνιστών της Επανάστασης, γεννημένος στην παλιά Ελλάδα, εκπροσωπεί, την κεντρική πολιτική και κοινωνική σκηνή. Άρα αναπόφευκτη ήταν η σύγκρουση που συνέβη μεταξύ τους, όχι όμως επειδή αντιπαράτεθηκαν για το Δήμο Αθηναίων, αφού άλλωστε αμφότεροι χρίστηκαν δήμαρχοι, αλλά για το ότι εξέφραζαν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του αστισμού.


Ενημέρωση: 29-12-2021 (Δημιουργία: 22-12-2021) | Περισσότερα...

Αναλυτικά
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: Δημήτριος Γούναρης – Ίων Δραγούμης Μικρά, αλλ’ έντιμος Ελλάς

Ο Δημήτριος Γούναρης και ο Ίων Δραγούμης υπήρξαν δύο εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο μεν Γούναρης πρέσβευε ότι η Ελλάς έπρεπε να περιορισθεί στα νεοαποκτηθέντα όρια των Βαλκανικών Πολέμων, ο δε Δραγούμης ότι η Μικρασιατική επέκταση δεν έπρεπε να έχει στρατιωτικό, αλλά πολιτιστικό, χαρακτήρα. Ως εκ τούτου αμφότεροι τάχθηκαν κατά της πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου, και κατέληξαν τραγικά θύματα του διχασμού, καθώς μετά την επιστροφή τους από την κοινή εξορία, κατά τη βενιζελική διακυβέρνηση, στην Κορσική, ο μεν Δραγούμης εκτελέστηκε εν ψυχρώ από Βενιζελικούς, ο δε Γούναρης, αφού διετέλεσε πρωθυπουργός, έως τη Μικρασιατική Καταστροφή, παραπέμφθηκε από τους Βενιζελικούς κινηματίες του 1922 στη γνωστή δίκη των Εξ, κρίθηκε ένοχος και εκτελέστηκε στο Γουδή.


Ενημέρωση: 27-12-2021 (Δημιουργία: 22-12-2021) | Περισσότερα...

 Σελ. 1 Από: 28: > >>

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος