Editorials

 Σελ. 1 Από: 7: > >>

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
Ανοικτή πρόσκληση

Στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος δεν παύουμε να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να την καταστήσουμε πόλο έλξεως των συναδέλφων μας, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, σεναριογράφων και σκηνοθετών.Ενημέρωση: 13-06-2016 | Περισσότερα...
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος!

Αγαπητοί μου συνάδελφοι,
Αγαπημένοι μου φίλοι,

Θα ήθελα πολύ στο πρώτο αυτό μήνυμα της χρονιάς προς εσάς να γράψω τη συνήθη ευχή «Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος» και βαθιά μέσα μου εγώ, ο Αλέξανδρος, το εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας. Όμως ως Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε., και αντίθετα από την υποκριτική συμπεριφορά της πλειονότητας των πολιτικών μας, οφείλω να σας πληροφορήσω ότι το μέλλον για τους σεναριογράφους άδηλο ει.

Τούτο δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε αμαχητί. Τουναντίον, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την κρίση και αν δεν καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας ξανά, θα πράξουμε, εν τούτοις, το κατά δύναμιν ώστε να σταθούν στα πόδια τους οι επερχόμενες γενιές σεναριογράφων.Ενημέρωση: 05-01-2016 | Περισσότερα...
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
ΑΓΝΩΣΤ(ΟΙ)ΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ*

* Με αφορμή την τελετή βραβεύσεως των διακριθέντων στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος που έλαβε χώρα την 9ην Δεκεμβρίου 2015 στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Αθήνα.Ενημέρωση: 11-12-2015 | Περισσότερα...
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Χειμώνιασε...

Καιρός να αρχίσουμε να μαζευόμαστε, σε εκδηλώσεις και γιορτές, για να ζεσταθούμε, όσοι τουλάχιστον δεν διαθέτουμε κεντρική θέρμανση και επί τη ευκαιρία να διηγούμεθα τα "μεγαλεία" μας και να γελούμε αναθυμούμενοι περιστάσεις και γεγονότα, κλάμματα δεν επιτρέπονται, απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα και ένα βουτηματάκι, και ανταλλάσοντας υγιείς και αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον που εστί άδηλον μεν, ουχί ζοφερό δε όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι απανταχού ριψάσπιδες...Ενημέρωση: 04-11-2015 | Περισσότερα...
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015
Λήξη 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος έληξε.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!Ενημέρωση: 01-10-2015 | Περισσότερα...
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ

Ξεχαστήκαμε! 

Παρόλο που παραμείναμε εδώ να φυλάττουμε τα τείχη, ξεχάσαμε να το γράψουμε στο site μας οπότε κάποιοι ένθερμοι θιασώτες της Ένωσης τηλεφώνησαν στον πάντα επί των επάλξεων πρόεδρο να ρωτήσουν αν όλα βαίνουν καλώς με τον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός διανύει την τελική ευθεία και βαίνει καλώς, απήντησε στους επίδοξους σεναριογράφους ο πρόεδρος και προσθέτει για όσους δεν επικοινώνησαν μαζί του: 

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!

Αύριο πρωτομηνιά, αρχή του φθινοπώρου, καλό μήνα σε όλους και όλες, τριάντα ημέρες αρκούν για να γράψετε ένα σενάριο μικρού μήκους και να διεκδικήσετε μια θέση στο βάθρο των νικητών. Που άλλωστε δεν είναι λίγες. Τέσσερις κατηγορίες σεναρίων, τρεις νικητές, τρεις διακριθέντες. 24 νέες ελπίδες για τον ελληνικό κινηματογράφο. Ενημέρωση: 31-08-2015 | Περισσότερα...
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
Καλό μήνα. 24 Αυγούστου πάλι μαζί σας!

Καλό μήνα. 24 Αυγούστου πάλι μαζί σας!
Μέχρι τότε, για ό,τι θελήσετε, επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά, πρόεδρο της Ε.Σ.Ε., στο 6932089819Ενημέρωση: 31-07-2015 | Περισσότερα...
«Che fece .... il gran rifiuto»

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε.Ενημέρωση: 30-06-2015 | Περισσότερα...
ΜΑΙΟΣ 2015
Εκ καρδίας...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όταν πρόκειται για τους πέντε καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς (Γιάννη Δαλιανίδη, Ιάκωβο Καμπανέλλη, Πάνο Κοντέλλη, Γιώργο Λαζαρίδη, Λάκη Μιχαηλίδη) στους οποίους αναφέρεται η πλέον πρόσφατη έκδοση της Ένωσης που περιλαμβάνει αποσπάσματα συνεντεύξεών τους και μια ευσύνοπτη κινηματογραφική εργογραφία τους. Κάποιες φορές όμως χρειάζονται δυο λόγια για να βοηθήσουν τους αναγνώστες να κατανοήσουν γιατί πρέπει να αναφερόμαστε σε κάποιους ανθρώπους ακόμα και όταν δεν βρίσκονται ανάμεσά μας. Το έργο τους μπορεί ο καθένας να το αναζητήσει σε βιβλιοθήκες και το διαδίκτυο και να αποφασίσει, από μόνος του, κατά πόσον τον ενδιαφέρει ή όχι και ανάλογα να αποδώσει ή μη, τα εύσημα στον καθένα από τους εν λόγω σεναριογράφους. 

Κοινό τους στοιχείο ότι έγραφαν. Και βιοπορίζονταν χάρις στο έργο τους. 

Αν κάποιους από αυτούς, όπως γίνεται πάντα στη χώρα μας, οι κατά καιρούς καιροσκόποι του πολιτισμού, άνθρωποι τυχάρπαστοι και μικροπρεπείς, επέλεξαν να μην τους αποτίσουν τις τιμές που δικαιούνται, εμένα δεν με αφορά. Και δεν μιλώ ως πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων, ούτε ως θεατής των έργων του, μιλώ απλώς σαν Αλέξανδρος. Ενημέρωση: 23-05-2015 | Περισσότερα...
Editorial Μαρτίου 2015
Editorial Μαρτίου 2015

Από πού θα αντλήσω ιδέες για να γράψω μια ιστορία;
Πως μπορώ να γράψω ένα σενάριο;
Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε ένα κινηματογραφικό και ένα τηλεοπτικό σενάριο;
Που και πως μπορώ να προωθήσω το ολοκληρωμένο μου σενάριο;
Τι είναι το πνευματικό και τι το ηθικό δικαίωμα;

 

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) με επιτυχημένη δημιουργική παρουσία 25 χρόνων στον οπτικοακουστικό χώρο, συνεχίζει να γυρεύει επίδοξους χαρισματικούς σεναριογράφους όλων των ηλικιών και να τους προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στηρίζοντας την προσπάθειά τους να δουν το έργο τους να προβάλλεται είτε στην τηλεόραση, είτε στον κινηματογράφο.
Ακόμα και σήμερα, μέσα στην κρίση, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας η Ε.Σ.Ε εξακολουθεί να οραματίζεται έναν νέο πολιτιστικό περιβάλλον στο μέλλον της χώρας μας όπου το σενάριο, πρωταρχική βάση δημιουργίας σε όλες τις τέχνες ανεξαιρέτως, θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο του αναγεννημένου, σύγχρονου, ελληνικού πολιτισμού.
Για αυτό, πέρσι, 2014, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ΕΣΕ θέσπισε τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου, πρωτότυπου ή εκ διασκευής λογοτεχνικού έργου, μικρού και μεγάλου μήκους.
Η μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού, τόσο όσον αφορά τον αριθμό των υποψηφίων, 280, όσο και η υψηλή ποιότητα των έργων που κατετέθησαν, ενίσχυσε την άποψη του εμπνευστή του διαγωνισμού, προέδρου της Ε.Σ.Ε., Αλέξανδρου Κακαβά ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εξ ου και το Δ.Σ. απεφάσισε ομόφωνα τη συνέχισή της.
Προκειμένου δε να ενισχύσει την πολύ σημαντική αυτή πολιτιστική προσπάθεια απεφάσισε να οργανώσει, με την συνδρομή των δημοτικών αρχών και τη συμβολή γηγενών δημιουργών μια δέσμη εκπαιδευτικών/ενημερωτικών ημερίδων που θα λάβουν χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αρχής γενομένης από την πόλη του Βόλου, όπου οι δημιουργοί Αλέξανδρος Κακαβάς, Πάνος Κοκκίδης και Άννα Σπύρου, κάτοικος Βόλου, θα χαρούν να παρουσιάσουν, ευσύνοπτα, τη σημασία του σεναρίου, τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή.
Στις ημερίδες αυτές το κοινό θα ενημερώνεται για την τέχνη και την τεχνική του σεναρίου και θα παρέχονται συμβουλές και οδηγίες σε όσους επιθυμούν να συγγράψουν ένα σενάριο η να διασκευάσουν κάποιο βιβλίο σε σενάριο, είτε προκειμένου να μετάσχουν στο 2ο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίων, είτε απλώς να δοκιμάσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες.
Θα χαρούμε λοιπόν ιδιαίτερα αν αφ’ ενός προσέλθει πολύς κόσμος να παρακολουθήσει το πρόγραμμα των ημερίδων, αφ’ ετέρου αν, όπως συνέβη πέρσι, καταφανεί ότι πολλοί αξιόλογοι και ταλαντούχοι δημιουργοί με ξεχωριστό έργο, υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα που απλώς αναμένουν τις κατάλληλες συνθήκες και τις σωστές ευκαιρίες ώστε χάρις στο έργο τους να συμβάλουν και αυτοί στην αναγέννηση του ελληνικού πολιτισμού.

 Ενημέρωση: 18-03-2015 | Περισσότερα...
 Σελ. 1 Από: 7: > >>

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος