ShareThis

Press Room

 Σελ. 4 Από: 9: << < > >>

Αναλυτικά

Γιατί όλοι νιώθουν πως τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι μια γιορτή της κινηματογραφικής κοινότητας που δεν τον αφορά; Γιατί στις υποψηφιότητες των βραβείων εμφανίζονται ταινίες που έχουν δει μόνο λίγοι; Και τι χρειάζεται για να αποκτήσουν τα βραβεία την επικοινωνία με το κοινό που έχει τόσο ανάγκη το ελληνικό σινεμά;


Ενημέρωση: 26-03-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) από τις 9 το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 24 Μαρτίου με βασικό αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας της ισχύος της δια νόμου.


Ενημέρωση: 22-03-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Πριν καλά καλά τελειώσει, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που κατεβάζει αυλαία την Κυριακή, μας καλεί σε ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα στην Αθήνα. Τιτλοφορείται «15 χρόνια Φεστιβάλ. Μια συναρπαστική διαδρομή» και θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στις 28/3-7/4. Θα προβληθούν συνολικά 36 ντοκιμαντέρ -μερικά από τα σημαντικότερα που προβλήθηκαν στην ιστορία του θεσμού, αγαπήθηκαν και εντυπώθηκαν στη μνήμη, κι όμως προβάλλονται πρώτη φορά στην Αθήνα.


Ενημέρωση: 21-03-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Επιστρέφει στο Παρίσι, ύστερα από απουσία τεσσάρων ετών, το «Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου». Θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Balzac, από τις 20 έως 25 Μαρτίου, με μια επιλογή από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού σινεμά της διετίας που πέρασε.


Ενημέρωση: 19-03-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) θεσπίζει το βραβείο «Λουκία Ρικάκη» για σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ, που συνοδεύεται από 3.000 ευρώ, δωρεά της οικογένειας της εκλιπούσας.


Ενημέρωση: 19-03-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

*της ΕΥ. ΒΕΝΑΡΔΟΥ 


 


 


 


Χρηματικά βραβεία, δυστυχώς, δεν δίνονται πια στις ελληνικές ταινίες. Καλοί και άγιοι οι Ομιχλιστές, αλλά το ΥΠΠΟ, με πρόσχημα τις επισημάνσεις τους για τα στραβά του μηχανισμού βράβευσης, πριν από μερικά χρόνια βρήκε ευκαιρία και κατήργησε τα κρατικά βραβεία. Ετσι, πλέον, οι κινηματογραφιστές μας αρκούνται στα τιμητικά βραβεία που τους απονέμει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου...


Ενημέρωση: 13-03-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά


Και ξαφνικά, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών έγινε ένας από τους ισχυρούς άνδρες της ΕΡΤ. Αυτή τη στιγμή, ο Χάρης Παπαδόπουλος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, πρόεδρος της επιτροπής για το περίφημο 1,5%, και μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει πως έχει καθοριστικό ρόλο ως προς το ποιος παίρνει λεφτά για να κάνει ταινία. Και βέβαια είναι (συν)υπόλογος για τα πεπραγμένα στην ΕΡΤ.


Ενημέρωση: 17-02-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Ο Κέβιν Σπέισι πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά 13 επεισοδίων, η οποία θα προβάλλεται κατ' αποκλειστικότητα στο Ίντερνετ.


Κερδίζει έδαφος το Διαδίκτυο όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και στην ψυχαγωγία.


* Της ΕΥΑΝΝΑΣ ΒΕΝΑΡΔΟΥ


Νέα ήθη, νέες εποχές, νέοι τρόποι θέασης και ψυχαγωγίας.


Ενημέρωση: 31-01-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά
Σκηνή από την "Αναπαράσταση"

Θα προβληθούν σε πολλές αίθουσες από την Πέμπτη 24 ως την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προβολών όλων των ταινιών του Θόδωρου Αγελόπουλου που θα προβληθούν σε διάφορα σινεμά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της Λάρισας με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τον θάνατό του στις 24 Ιανουαρίου του 2012.


Ενημέρωση: 17-01-2013 | Περισσότερα...

Αναλυτικά

Μπορεί να ξαναμπεί μπροστά και να δουλέψει η παραγωγή ελληνικών σειρών μυθοπλασίας, που έχει εξαφανιστεί από την τηλεόραση εδώ και τρία χρόνια;


Ενημέρωση: 27-12-2012 | Περισσότερα...

 Σελ. 4 Από: 9: << < > >>

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος